Primarul care a dat 600 de euro pe un coș de gunoi

 Pedeliștii din administrația publică locală se pregătesc să revină la putere, folosind ca vehicol noul PNL. Experiența pe care au avut-o câtă vreme au fost la butoane se cere valorificată.  Victor Tărtăcuță, viceprimar la sectorul 3 sub conducerea lui Liviu Negoiță, se luptă acum cu liberalii pentru influența în organziație. I-ar putea învăța ce înseamnă eficiența în folosirea banului public.

Amplasarea unui stâlp metalic de iluminat de patru metri înălţime, în perioada 2008-2012, în care Tărtăcuță, supranumit "Mână lungă", era viceprimarul sectorului 3, costă  6.200 de lei, scrie  ziarul Ring. La aceşti bani se adaugă şi 200 de lei pentru realizarea fundaţiei de beton.

Un coș de gunoi, 600 de euro

Contractul, în valoare totală de aproximativ un milion de lei, a cuprins nu mai puţin de 58 de astfel de stâlpi care au fost montaţi în Parcul "Al. I. Cuza" în perioada în care Tărtăcuţă se "ocupa" de bunăstarea sectorului 3. O cişmea de fontă, menită a potoli setea celor care se plimbă prin parc, costa 3.200 de lei (n.r. - aproximativ 700 de euro la cursul de astăzi, conform Ring).

Tot în parcuri au fost amplasate mii de coşuri de gunoi la preţuri exorbitante. Pare incredibil pentru un cetăţean care câştigă, în medie, 600 de euro pe lună că un coş de gunoi metalic a costat cât salariul său pentru o lună de muncă...Chiar dacă, în 2012, conducerea primăriei a fost schimbată, o parte a funcţionarilor care slujeau interesele lui "Mână lungă" au rămas pe poziţii, Tărtăcuţă având în prezent oameni infiltraţi (chiar rude ale sale) în aparatul executiv al primăriei, care au grijă mai mult de interesele lor de grup decât de cele ale comunităţii, dezvăluie Ring.

Afaceri personale cu furnizori ai primăriei

Relaţia dintre familiile Tărtăcuţă şi Prigoană pare să fi fost una strânsă, dacă ne referim la afaceri. ”Prin 2005, soţia lui Tărtăcuţă, Cristina Pricop, se număra, alături de Silviu Prigoană, printre asociaţii Real Top Media TV. Ulterior, în firmă a fost cooptat şi fiul cel mare al lui Prigoană, Honorius. În 2010, soţia lui Tărtăcuţă a cedat părţile sociale pe care le deţinea în firmă unui alt fiu al lui Prigoană, Silvius, preţul tranzacţiei fiind de 50.000 de euro. Soţia lui "Mână lungă" a fost asociată şi la Taraf Media, alături de Silviu şi Honorius Prigoană. De asemenea, potrivit presei, în 2011, Honorius Prigoană devenise partener de afaceri cu soţia şi copiii lui Tărtăcuţă în firma Omnia Consult & Service. Toate aceste afaceri se desfăşurau în aceeaşi perioadă în care viceprimarul Tărtăcuţă semna toate actele adiţionale de prelungire a contractelor primăriei cu firma ROSAL, deţinută atunci de familia Prigoană”, scrie ziarul Ring.

                                                             

 

 

 

 

 

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel