Prima doamnă a SUA, Jill Biden, criticată pentru că i-a asemănat pe cetățenii latino cu...”tacos”

Fotografie de la Vinícius Caricatte/ Pexels
Fotografie de la Vinícius Caricatte/ Pexels

Criticii au spus că prima doamnă nu ar trebui să stereotipeze comunitatea latină și că ea și echipa ei ar trebui să ”își ia timp pentru a înțelege mai bine complexitățile oamenilor și comunităților noastre”.

Potrivit Sky News, Jill Biden, prima doamnă a SUA, a fost criticată dur pentru că într-un discurs a asemănat hispanicii cu tacos.

Doamna Biden a încercat să complimenteze comunitatea hispanicilor din San Antonio, Texas, în timpul unui discurs spunând că sunt la fel de ”unici” ca ”tacos de la micul dejun”.

Încercare eșuată, deoarece discursul Primei Doamne a stârnit critici, unii îndemnând-o să nu stereotipeze comunitatea latină.

Adresându-se conferinței anuale a UnidosUS, ea a spus: ”Diversitatea acestei comunități, la fel de distinctă ca bodegas-urile din Bronx, la fel de frumoasă ca florile din Miami și la fel de unică ca tacos-ul la micul dejun de aici în San Antonio, este puterea ta. "

 

Asociația Națională a Jurnaliștilor Hispanici: ”Nu suntem tacos”

Asociația a sugerat ca ”echipa ei de comunicare să-și ia timp pentru a înțelege mai bine complexitățile oamenilor și comunităților noastre... Moștenirea noastră ca latini este modelată de diverse diaspore, culturi și tradiții alimentare”.

Conservatorii de pe rețelele de socializare au sărit imediat în urma gafei făcute de Jill Biden, întrebându-se cum ar suna indignarea liberală dacă ar fi spus-o un republican proeminent.

Răspunzând pe Twitter, secretarul de presă al doamnei Biden a spus: ”Prima Doamnă își cere scuze că cuvintele ei au transmis altceva decât admirație și dragoste pură pentru comunitatea latină”.

Doamna Biden a fost criticată anterior în martie 2021, după ce a greșit pronunția expresiei spaniole, ”Sí, se puede” (Da, putem), în observații adresate muncitorilor agricoli din Delano, California.

”Nu e de mirare că hispanicii fug de Partidul Democrat!”  a scris pe Twitter reprezentantul american Andy Biggs, un republican din Arizona.

Un sondaj de opinie recent Quinnipiac a constatat că doar aproximativ un sfert (26%) dintre hispanicii-americani - un bloc de vot cheie pentru Partidul Democrat - aprobă performanța lui Joe Biden ca președinte, în scădere față de 55% cu un an mai devreme.

În timp ce făcea campanie pentru președinție, Joe Biden a fost ridiculizat când a încercat să atragă votul hispanicilor ascultând pe telefonul său Despacito, un hit pop în limba spaniolă.

Vezi și: 

GALERIE FOTO. Jill Biden - Carmen Iohannis, ȚINUTE. Cătălin Botezatu: Îmi place, o ținută perfectă!

Prima Doamnă a Americii a ales să petreacă în România o zi extrem de importantă în America, Ziua Mamei. A petrecut-o alături de copiii din Ucraina care și-au găsit salvarea la noi în țară. "Poporul român este extraordinar, oamenii primesc atât de mulţi refugiaţi în casele lor şi le oferă mâncare, haine şi adăpost, le oferă inimile lor. Cred că lumea ştie aceste lucruri", a declarat Jill Biden. Prima Doamnă a Americii, aflată într-o vizită simbol în România, s-a întâlnit cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. Ambele profesoare de limba engleză, cele două s-au remarcat și la nivel stilistic prin rochii de primăvară, cu imprimeuri vesele. Celebrul designer de modă român, Cătălin Botezatu, a apreciat cele două ținute. 

”Sunt de acord cu aceste imprimeuri florale pentru că se poată nu neapărat margaretele, cât se poartă imprimeurile florale. Sunt amândouă foarte primăvăratece. Îmi place că au asortat bine pantofii. Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, are pantofi care complementează foarte bine ținuta. Arată foarte bine!” a spus Cătălin Botezatu, la Antena 3. 

Designerul a apreciat prezența lui Jill Biden, soția președintelui american, care, la vârsta de 71 de ani, ”arată foarte bine, are o ținută perfectă, o imagine și o atitudine de Primă Doamnă a Americii, iar gesturile pe care le face sunt ok”. 

Jill Biden, către români: Voi sunteți eroi

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au discutat, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială "Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel