"Prietenul preşedintelui Iohannis" a sponsorizat USR-ul. Firmele lui Michael Schmidt, donaţii de peste 100.000 lei

Facebook USR PLUS
Facebook USR PLUS

Uniunea Salvaţi România a primit finanţări în valoare de peste 100.000 lei în campania electorală din 2016 de la firmele lui Michael Schmidt, om de afaceri despre care acum USR spune că este "prietenul preşedintelui Klaus Iohannis". 

Astfel, în campania electorală din 2016, USR a primit de la patru din firmele controlate de Michael Schmidt, sub formă de donaţie, sume între 21.000 lei şi 50.000 lei, astfel: 

- de la MHS Truck Bus SRL, suma de 50.000 lei între 21-31.10.2016. 

- de la MHS Otopeni Truck Bus SRL, suma de 22.000 lei, pe 10.11.2016. 

- de la MHS Leasing Renting, suma de 22.000 lei, tot pe 10.11.2016. 

- de la MHS Truck Service, suma de 21.000 lei, pe 10.11.2016. 

În total, USR a primit de la aceste patru firme suma de 115.000 lei, pe când partidul era condus de Nicuşor Dan, actualmente primar general al Capitalei. 

Bode, despre achiziţia de BMW-uri: Licitaţia este corectă. Drulă dezinformează

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, joi, că licitaţia pentru achiziţionarea de autospeciale marca BMW este una corectă, iar preşedintele USR, Cătălin Drulă, „dezinformează cu bună ştiinţă", susţinând că acesta din urmă este cel care a semnat, în calitate de ministru al Transporturilor, fişa cu detaliile tehnice pentru această tranzacţie.

Lucian Bode a prezentat într-o conferinţă de presă concluziile Raportului întocmit de Corpul de Control al ministrului în legătură cu licitaţia pentru achiziţionarea a 300 de autoturisme.

„L-am văzut pe fostul ministru al Transporturilor, domnul Drulă, în goana după audienţă afirmând, citez: 'a ieşit poliţia lui Bode să mintă pentru el şi pentru Iohannis'. Plin de tupeu, domnul Drulă acuză o conspiraţie la nivel înalt omiţând să spună ce rol important şi determinant îl are în această speţă. Ca să punem lucrurile în contextul lor real, vă prezint concluziile raportului Corpului de Control şi, evident, cronologia evenimentelor. (...) Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a constatat următoarele: necesitatea achiziţiei este una reală şi evidentă. Poliţia Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului naţional de reducere a numărului de victime ale accidentelor rutiere", a declarat Lucian Bode, citând din document.

El a adăugat că toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii.

„Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă - Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate, trecând prin toate filtrele instituţionale. Avizul de conformitate, fără de care nu se putea finaliza licitaţia, a fost dat de către ANAF, autoritate care supraveghează toate achiziţiile din România", a indicat ministrul de Interne.

Lucian Bode a spus că licitaţia este corectă şi arată că Ministerul Transporturilor condus de către Cătălin Drulă, în prezent liderul USR, ar fi aprobat cererea de finanţare pentru cele 300 de autospeciale, inclusiv fişa cu detaliile tehnice. CITEŞTE AICI MAI MULTE

CITEŞTE ŞI Scandal BMW. Silviu Mănăstire: Oare de ce Drulă nu a zis un cuvânt despre faptul că a semnat acest contract?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel