EXCLUSIV  Preţ uriaş plătit de România pentru fiecare victimă din accidentele de circulaţie. "Dacă faci multe greşeli şi nu se întâmplă nimic, nu e de bine, e de rău"

Foto DRDP Buzau
Foto DRDP Buzau

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a explicat la DC Conducem cât plăteşte România pentru victimele din accidentele de circulaţie. 

"Un mort în accidentul de circulaţie ne costă pe noi toţi un milion de euro. Astea sunt costurile sociale. Un rănit grav costă 162.000 euro, dacă îmi aduc aminte bine. Un rănit uşor e undeva la 10.800 euro. Asta înseamnă să îl duci la spital, transportul, concediul medical, câţi mai sunt pe lângă el care nu produc. Sunt costuri calculate de Banca Mondială şi de UE, şi sunt recunoscute de statul român, nu sunt cifre inventate", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

"Faptul că faci multe greşeli şi nu se întâmplă nimic, nu e de bine, e de rău"

"Noi toţi plătim, multă suferinţă se întâmplă pentru cei care sunt implicaţi. (...) Sunt tragedii maxime. Aceste tragedii nu sunt pentru că cei de la volan era beat, sinucigaş, etc. Ci pentru că a făcut o greşeală banală! Iarăşi spun şi repet: faptul că faci multe greşeli şi nu se întâmplă nimic nu e de bine, e de rău. Pentru că de fiecare dată când scapi ai senzaţia că nu ţi se poate întâmpla nimic. Foarte mulţi spun că merg cu viteză de mult timp, că fac depăşiri, că nu e mare lucru că merg cu 80 km/h în loc de 50 km/h. Da, aici e discuţia. Toată lumea face aşa până se întâmplă ceva, şi atunci toată lumea spune că e ghinion. De fapt, e noroc că nu s-a întâmplat până atunci", a mai declarat specialistul. 

Accident cu doi morţi şi patru răniţi pe DN 2, în Ialomiţa 

Un accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor patru s-a produs marţi, pe DN 2, între localităţile Sineşti şi Moviliţa, răniţii fiind transportaţi la unităţi spitaliceşti din Bucureşti, informează ISU Ialomiţa.

Accidentul s-a produs între două autoturisme, iar la locul evenimentului a intervenit Detaşamentul de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul acestora au acţionat două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov şi un elicopter SMURD.

"În urma impactului au rezultat 6 victime: 2 victime inconştiente şi încarcerate şi 4 victime (3 persoane adulte şi un minor cu vârsta de aproximativ 11 ani), conştiente, cooperante şi neîncarcerate. Persoanele încarcerate au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, însă, din nefericire, prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarate decedate. Celelalte patru persoane au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la diferite unităţi spitaliceşti din municipiul Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Ialomiţa, scrie Agerpres.

Potrivit IPJ Ialomiţa, accidentul s-ar fi produs ca urmare a coliziunii între două autoturisme care circulau din sens opus.

"În urma impactului, unul dintre conducătorii auto şi un pasager din acelaşi autoturism au decedat, în timp ce alte 4 persoane din celălalt autovehicul au fost rănite şi transportate la unităţi medicale. Traficul în zonă se desfăşoară alternativ. Se efectuează cercetarea la faţa locului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Ialomiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel