Presa lui Kovesi susține planul Roșu. Tapalagă, atac la ICCJ

Piarist al Monicăi Macovei și promoter al Laurei Codruța Kovesi, Dan Tăpălagă a declanșat o campanie de presă împotriva șefei Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol.

Motivul, evident, este obligația profesională. În presa procurorilor nu au loc avocații sau judecătorii. Deși, uneori, judecătorii sunt buni: dacă execută întocmai și la timp solicitările procuraturii. Avocatul Laura Vicol, însă, ”a militat pentru păstrarea Secției Speciale, a făcut o campanie furibundă în 2019 împotriva DNA, împotriva președintelui Iohannis, împotriva Laurei Codruța Koveși și a denunțat ”abuzurile” statului paralel, ”probele prefabricate”, ”familiile distruse” de procurori”, după cum scrie Tăpălagă. Iohannis, ca Iohannis, de când nu mai e userist a devenit dușmanul poporului în ziarul lui Tăpălagă. Abuzurile ca abuzurile, lui Pantazi nu i-au dat mandat de aducere, ci eventual stenograme de publicat, dar Kovesi? Cum să te iei de Kovesi și să scapi?   

Așa că Tăpălagă face ce știe mai bine: decupează fragmente din interceptările făcute de ”sistem” și le publică pe site.

Logica susținerilor sale este strâmbă, mai potrivită pentru direcția de propagandă a unui regim totalitar, decât pentru un site care pretinde că apără democrația.

”Cam cu cât spirit de răzbunare vine Laura Vicol la șefia Comisia Juridice, mai ales că ea însăși reținută prin 2015 de DNA și trimisă, dar achitată în 2018 de Înalta Curte? Nu vi se pare că se află într-un evident conflict moral de interese?”, își întreabă Tăpălagă cititorii.

Deci, un om nevinovat a fost reținut de procurorii lui Kovesi, așa cum a stabilit Înalta Curte, iar Tăpălagă, în loc să reproșeze abuzul  sau prostia acestora, hărțuiește victima! Aceasta s-ar afla într-un conflict moral de interese, procurorii și cea care i-a coordonat nu au nicio problemă de moralitate, cum nu pare a avea nici Tăpălagă.

Presa procurorilor susține Planul Roșu: arestarea avocaților pentru că și-au făcut meseria, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Robert Roșu, recent achitat și eliberat din închisoare de Înalta Curte. Poate o să ceară să-i aresteze și pe ei, așa cum se cerea, în 2021, arestarea judecătorilor de la CCR…

Oricum, furia l-a făcut pe Tăpălagă să susțină un lucru pe care l-a negat cu înverșunare până acum: sistemul există!  

”Acest vot (scrie Tăpălagă despre alegerea din Camera Deputaților) arată că a existat o înțelegere clară, girată de liderii partidelor din coaliție, de președintele Iohannis și de instituțiile din subordinea sa. Așa ceva în mod normal nu se poate întâmpla fără acceptul tacit al sistemului”.

Pam-pam!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel