Prefect demis, PSD acuză: ''Manevră pentru alegeri''

Reprezentanții PSD Galați acuză actualul Guvern că a schimbat prefectul județului pentru a beneficia de anumite avantaje în cadrul alegerilor parlamentare. Social democrații cer demisia Ministrului de Interne, Dragoș Tudorache.

Filiala judeţeană Galaţi a PSD cere demisia ministrului de Interne, Dragoş Tudorache, 'care pune mai presus interesele politice ale celor care îl comandă în faţa problemelor grave cu care se confruntă sinistraţii gălăţeni', relatează Agerpres.

În numele locuitorilor judeţului, PSD Galaţi cere demisia ministrului de interne Dragoş Tudorache, acest accesoriu al PNL, care pune mai presus interesele politice ale celor care îl comandă în faţa problemelor grave cu care se confruntă sinistraţii gălăţeni. Sperăm ca primul ministru Cioloş, măcar în ceasul al doisprezecelea, să dea dovadă de onoare şi să-i ceară ministrului Tudorache demisia, se spune în comunicat.

Adevărata miză

Potrivit documentului, 'adevărata miză' a schimbării lui Otrocol cu Gabriel Panaitescu este 'aranjarea alegerilor parlamentare din decembrie, ştiut fiind faptul că prefectul este direct implicat, de la numirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi până la organizarea propriu-zisă şi supravegherea procesului de vot'.

[citeste si]

Adevărata miză a acestei schimbări este, de fapt, una politică. Guvernul tehnocrat se implică activ în 'aranjarea' alegerilor parlamentare din decembrie, ştiut fiind că prefectul este direct implicat, de la numirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi până la organizarea propriu zisă şi supravegherea procesului de vot. Motivul real este că 'Guvernul Meu' nu dorea ca alegerile parlamentare să fie organizate de un prefect numit de alt Guvern, ci să aibă un client politic al PNL în această funcţie. Aşa se explică faptul că, prin această schimbare, a fost numit prefect Gabriel Panaitescu, un politruc PNL, care a mai ocupat această funcţie, numit fiind de acest partid. În acest sens, PSD Galaţi nu va colabora sub nicio formă cu prefectul PNL şi nici nu va participa la nicio acţiune iniţiată de acesta, se mai spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel