Predoiu: Dragnea pregătește o nouă ofensivă legislativă antijustiție

Cătălin Predoiu, candidatul PDL pentru alegerile prezidențiale, a declarat, luni, că  Liviu Dragnea pregătește "o nouă ofensivă antijustiție", care ar urma să se concretizeze în mai multe proiecte de lege ce au ca scop apărarea "baronilor" și a "corupților" din PSD.

"Există informații că vicepremierul Dragnea, adică omul de încredere în Guvern al domnului Ponta, pregătește, după datele pe care le avem, o nouă ofensivă legislativă antijustiție, antilege. Această ofensivă este bazată pe trei piloni. Unul, deja, este public, respectiv un proiect de lege care să scutească președinții de Consilii Județene de responsabilitatea propriilor fapte și să transfere această responsabilitate pe umerii subalternilor. Adică, domnul Dragnea ar vrea să trimită în fața justiției și, mai departe, unde e cazul, în pușcărie, pe angajații Consiliilor Județene în locul și pentru fapte pe care le comit baronii locali. Dânsul vrea să exonereze acești baroni locali de responsabilitatea care decurge din propria semnătură. Ne opunem categoric unui astfel de proiect", a declarat prim-vicepreședintele PDL într-o conferință de presă la finalul BPN al PDL

Predoiu a adăugat că "nu este prima tentativă a domnului Dragnea". "Dânsul recidivează, a mai făcut o astfel de tentativă în anii trecuți, când era la Guvern și a fost respins proiectul domniei sale", a spus prim-vicepreședintele PDL.

El a adăugat că, potrivit datelor deținute de PDL, în perioada următoare se intenționează "repunerea pe tapet a legii privind amnistia și grațierea".

"Domnul Dragnea pregătește o breșă în sistemul de justiție, vrea să dea o gaură în gardul penitenciarului prin care să iasă pe furiș corupții PSD-ului. În fine, avem o informație, neverificată, și sperăm să nu se confirme, că în mare taină se pregătește un proiect de lege privind modificarea organizării Înaltei Curți și a Direcției Naționale Anticorupție. Aceasta ar urma să fie propusă în Parlament sub forma unei inițiative legislative de către unii parlamentari ai PSD, PC, UNPR, UDMR. Nu ne-ar mira să ne confruntăm cu o astfel de situație pentru că e un vis mai vechi al PSD, datând încă din anul 2007-2008. La rândul meu am avut în față spectrul unei asemenea posibilități. Deci, e un semn că orice ai face mentalitatea feudalo-mafiotă a acestor politicieni de tip Dragnea, de tip Ponta, nu va dispare decât în momentul în care dânșii nu vor mai fi la butoane", a mai declarat prim-vicepreședintele PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel