Preda l-a turnat pe Băsescu pentru 10.000 de euro

val-valcu
val-valcu

Va fi demis Blejnar? Unde duc firele contrabandei din portul Constanța? Ce sume sunt rulate în vămi și până la ce nivel ajung banii, în partid? Stați liniștiți, actualul scandal se va stinge fără să aflăm răspunsuri la aceste întrebări! Și, pe pariu, vom vedea că încasările din accize sunt la fel de mici ca și anul trecut,  citind bugetul de anul viitor. Mai ales că se apropie alegerile și e nevoie de fonduri pentru campanie. Exclus ca operațiunile cu țigări să înceteze în urma spectacolului de sunet și lumină regizat de maestrul Daniel Morar. Piețele sunt pline, iar dacă, prin absurd, se va tăia filmul, locul babelor care fac contrabandă pe bicicletă va fi luat de tiruri și vapoare. Cine mi-a spus? Uniunea Europeană, ai cărui reprezentanți avertizau încă de la începutul scandalului Schengen că nu poți  spera să ai vameși cinstiți, dacă îi plătești cu 300 de euro pe lună să controleze mărfuri de 3 milioane de euro pe zi.  

Apropo de bani, Realitatea Tv a aruncat pe piață 10.000 de euro ca să afle cine e regina. Nicio șansă. Nici Blaga, nici Blejnar nu au primit un leu de la vreun vameș. Nici nu aveau de ce. În primul rând, scandalul din Bihor ne-a demonstrat că se poate găsi un moș anonim, dar cu intrare la liderii partidului, care să facă treburile murdare și să dispară la timp, eventual din cauza unui cancer. În al doilea rând, mecanismul numirilor în vămi a arătat cum  funcționează feudalismul de partid și de stat. Baronii locali  luptă în campanie, câștigă voturile și în baza  acestor victorii  își numesc oamenii în poziții din care se pot strânge noi biruri, pregătind campaniile viitoare. Că pe traseul numirilor apare câte un Moțoc, care avizează numirile impuse de partid, nu are nicio importanță. În cel mai rău caz acesta e omul de sacrificiu, mutat în vreo funcție inferioară, dacă proștii care se bucură de treaba asta sunt destul de mulți să merite deranjul.  Cine e regele, sau mai degrabă faraonul care stă în vârful piramidei funcțiilor?

Ne-a spus-o europarlamentarul PDL Cristian Preda, care ar merita să câștige cei 10.000 de euro de la Realitatea. El a arătat, pe blog, cine are decizia supremă în țara asta, cine e șeful premierului, care premier numește șeful Vămilor sau al Poliției de frontieră, ca și prefecții, care la rândul lor propun șefii fiecărui punct vamal în parte șamd. Nu poporul, cum ar fi normal, ci președintele e suveran, susține politologul Preda, avertizându-l pe liderul PSDD să nu spere la funcția de premier, chiar dacă va câștiga alegerile, primind mandatul de la alegători. ”Numai că, până în 2014, desemnarea sa  nu depinde de Adrian Năstase, ci de Traian Băsescu. Care a anunţat deja că nu va numi la Palatul Victoria o persoană care face presiuni politice asupra justiţiei” , îi spune eurodeputatul Preda lui Victor Ponta.

Dacă nu are loc o revoluție, trebuie să așteptăm până în 2014 ca să ieșim din feudalism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel