VIDEO: PNL, negocieri pentru Guvernul Ciucă. Cîțu: Nu înțeleg PSD. USL nu se poate în acest moment

Captura Video
Captura Video

Premierul interimar Florin CÎţu a vorbit despre stadiul negocierilor cu celelalte partide pentru formarea unei majorităţi. 

"PSD a spus de nenumărate ori anul acesta că nu vrea la guvernare, deci nu înţeleg. USL nu este posibil în acest moment", a spus Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă, după ce în presă au apărut informaţii conform cărora PSD ar susţine Guvernul Ciucă doar dacă va avea mai multe cabinete. 

PSD vrea jumătate dintre ministere 

Premierul Nicolae Ciucă ar fi cedat în fața PSD. PNL ar fi bătut palma cu PSD și ar fi oferit opt ministere social-democraților. În plus, Marcel Ciolacu ar urma să fie șeful Camerei Deputaților, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

PSD ar lua Finanțele, Transporturile, Sănătatea și alte 5 ministere. Potrivit acelorași surse, la Finanțe ar urma să fe numit Eugen Teodorovici, la Sănătate - Alexandru Rafila, Florian Bodog sau Adrian Streinu Cercel, la Transporturi - Sorin Grindeanu, Dezvoltare - Vasile Dîncu, iar la Interne - Gabriela Firea.

Klaus Iohannis ar fi vrut trei ministere care să rămână la PNL. Este vorba despre Ministerul Educației, Ministerul Apărării și Ministerul de Externe.

VEZI Ciucă ar fi cedat în fața PSD. 8 ministere ar urma să fie ale social-democraților - SURSE

"Nu înţeleg aceste pretenţii. Acum o săptămână spuneau că vor face opoziţie, că nu vor la guvernare. Mi se pare că nu vor să negocieze nimic şi încearcă să forţeze nota cu astfel de soluţii", a mai spus Cîţu. 

Când se flexibilizează mandatul de negociere al lui Ciucă

"Premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice. Poate veni să ceară flexibilizare, când avem ce să flexibilizăm. Trebuie să vorbim cu USR, să vedem în ce direcţie mergem, apoi se poate veni în partid pentru a discuta flexibilizarea. Dar acum lucrurile sunt puse invers. Dl premier Ciucă are atributul de a discuta cu cei de la USR. Dacă este nevoie şi dacă cei de la USR sunt de acord, va fi însoţit de o delegaţie PNL condusă de mine. După această discuţie, putem vedea în ce măsură refacem coaliţia. Dar e nevoie de această discuţie bărbătească. Normal că USR poate reveni la guvernare. Momentul prin care trece România azi e prea important ca să nu avem această discuţie faţă în faţă", a mai precizat Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel