PNL joacă la miză maximă

srs1
srs1

Optiunea pentru un anumit mod de a conduce partidul in viitor, precum si trasarea obiectivelor prioritare, inclusiv natura acestora, demonstreaza ca liberalii vor juca la miza maxima. Deci cu maximum de risc. Dupa modelul “totul sau nimic”. Ce inseamna asta?

 Devin vizibile cinci tinte politice importante asumate de PNL. Provocarea legata de noua Constitutie, unde Crin Antonescu joaca rolul principal. Separarea, pentru prima data reala, a Legislativului de Executiv, prin urmare controlul Parlamentului asupra Guvernului. O participare loiala la guvernare alaturi de partenerii din PSD, in ciuda frustrarilor existente intr-o tabara si in cealalta. Marele proiect al descentralizarii, prin regionalizare. Si - evident, nu in ultimul rand - castigarea alegerilor prezidentiale de catre Crin Antonescu.

 Pentru realizarea acestor proiecte, PNL isi pune la bataie intreaga putere si intreg prestigiul. Iar Crin Antonescu raspunde cu capul. O nereusita ar readuce PNL la dimensiunile la care s-a aflat pana nu demult. Indeplinirea acestor obiective, dimpotriva, poate face intr-o buna zi din PNL primul partid al tarii.

 Provocarea majora este lansata chiar de catre Crin Antonescu. Pentru prima data, la delegatia permanenta, intr-un mod cat se poate de oficial si de explicit, el a anuntat ca se va desparti de partid. Daca va castiga prezidentialele, locul sau va trebui sa fie ocupat de o alta personalitate iar actuala echipa de conducere va trebui inlocuita cu o alta. Si, probabil, in baza altui algoritm si a altei filosofii. Daca va pierde alegerile prezidentiale, Crin Antonescu si echipa sa vor pierde si conducerea. Prin urmare, intr-un viitor relativ apropiat, echipa care maine va fi adusa la conducerea PNL va fi schimbata. Pana atunci, ea va trebui insa sa gestioneze, cu Crin Antonescu in frunte, una dintre cele mai mari batalii politice pe care le-a dat acest partid vreodata in istoria sa. Este evident, oricine poate observa acest lucru, ca in interiorul USL tintele partidului de dreapta sunt, in acest moment, mai grele, mai ambitioase si mai riscante decat tintele partidului de stanga. Si, cu toate acestea, unitatea USL trebuie pastrata cu orice pret. Pana cand?

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel