Pieleanu, reacție după dezbaterea din PE: Atât vă cerem, nimic altceva

Marius Pieleanu critică modul în care suntem tratați la nivelul Parlamentului European după dezbaterea din plen cu privire la statul de drept din România. Totodată, sociologul susține că Viorica Dăncilă a făcut o figură bună la Strasbourg prin discurs și atitudine.

"După o lungă perioadă de poziția ghiocelului pe la Parlamentul European, iată că avem și noi o atitudine normală, absolut normală, după desele călcări în picioare, jigniri, minciuni și așa mai departe adresate nu numai de europarlamentari din alte țări ci și de colegii PSD-ului, români fiind. Deplâng în continuare lipsa de curaj ai unor reprezentanți ai PSD-ului din Parlamentul European în frunte cu domnul Mircea Pașcu, pe care nu l-am văzut legat cu lanțuri pe acolo. Norica Nicolai, tot Renate Weber spun lucruri corecte. Foarte bună a fost Dăncilă. Această femeie a suportat jigniri chiar și din propriul său partid. Iată că își arată adevărata ei față. (...)

Un pic de naționalism din ăsta luminat nu strică. Și dacă tot ne umiliți și ne tot tratați ca pe babuini și țara fiind o insulă în Oceanul Pacific măcar lăsați-ne și pe noi să vorbim puțin, dați-ne niște drepturi că și babuinii au drepturi. Nu ne umiliți în propria casă, atât vă cerem, nimic altceva. Sigur că suntem cetățeni de mâna a doua, nu suntem naivi să ne închipuim că suntem egali cu Germania niciodată. Nu avem naivitatea asta, dar măcar dați-ne niște drepturi minimale, că nu suntem chiar tâmpiți și proști. România este educată, încearcă să fie o Românie educată, informată, le-am dat forță de muncă calificată și ieftină întregii Europe. Toate muncile pe care ei le refuză, după sutele de ani de democrație, le facem noi, dar nu e o rușine că munca nu e rușinoasă. Acum ce vor? Să fim doar piață de desfacere? Să stăm în genunchi? Nu putem să stăm în genunchi. Nu o să fim niciodată egali cu ei, dar să ne trateze cu un minimal respect. Dar măcar să mimeze că suntem respectați, nu să inverseze adevărurile, să spună că ceea ce PSD-ul afirmă este minciună și ceea ce Macovei afirmă este adevăr, pentru că nu este așa. Nu înghițim toate gogoșile astea", a declarat Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel