Peste 50.000 de volume, cu reduceri până la 70%, la Bookfest Târgu Mureş

Peste 50.000 de volume, unele cu reduceri semnificative, care ajung până la 70% faţă de preţul de copertă, vor fi disponibile publicului la Salonul de Carte Bookfest, care va avea loc la Teatrul Naţional Târgu Mureş în perioada 19-22 septembrie.

"Patru zile de sărbătoare a cărţii, dar şi a evenimentelor culturale de calitate, îi aşteaptă pe toţi mureşenii peste exact o săptămână: Bookfest revine la Teatrul Naţional Tîrgu Mureş în perioada 19-22 septembrie, cu cele mai bune cărţi şi materiale educaţionale, la preţuri spectaculoase. Intrarea publicului este liberă, iar programul începe de la 10,00 şi se încheie la 20,00, în fiecare zi. Editurile vor aduce şi de această dată în faţa publicului o ofertă importantă şi variată de carte, de peste 50.000 de volume, cu reduceri semnificative, care ajung la unele titluri şi la 70%, faţă de preţul de copertă. Evenimentele şi lansările de carte vor da prilejul cititorilor să vină în contact cu importanţi oameni de cultură, dar şi să obţină autografe de la autorii preferaţi", a arătat, joi, Asociaţia Editorilor din România, într-un comunicat de presă.

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu co-finanţarea Consiliului Judeţean Mureş şi sprijinul financiar al Consiliului Local Târgu Mureş şi va putea fi vizitat în cele patru zile între orele 10,00 şi 20,00.

Prima zi a Bookfest Târgu Mureş este rezervată unui concert extraordinar Alexandra Uşurelu, acompaniată de muzicienii Bobby Stoica (pian) şi Alexandra Ghioc (flaut), de la ora 18,30, în foaierul Teatrului Naţional, publicul având acces liber.

Potrivit organizatorilor, în 20 septembrie, la ora 17,30, editura Arco Iris şi autoarea Victoria Furcoiu pregătesc celor mai mici dintre cititori lansarea volumelor "Povestiri hazlii", "Păţaniile motanului Musli", "Capra cu trei iezi supravieţuitori" şi "Teatru pentru copii". Prezentarea va fi făcută de către autoare şi va fi urmată de un concurs de ghicitori şi întrebări din poveştile prezentate, la care copiii vor obţine şi premii.

Bookfest Târgu Mureş, susţin organizatorii, promite şi un "desant" de lansări de carte, în zilele de 21 şi 22 septembrie.

"Sâmbătă, 21 septembrie, de la orele 13,00, editura Curtea Veche va lansa volumul 'Radiografia unei mârşăvii judiciare', de Traian Berbeceanu. Va lua cuvântul, alături de autor, Marius Motoca, PR Curtea Veche Publishing. Volumul cuprinde memoriile recente ale unui poliţist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România, Traian Berbeceanu, care a trăit evenimente ce merită consemnate de istoria contemporană şi care constituie o mărturie semnificativă pentru generaţiile actuale şi viitoare. Editura Nemira, lansează tot sâmbătă, de la orele 14,30, cartea 'Poveste pentru Maria' şi le dă prilejul celor prezenţi să o întâlnească pe Ioana Bâldea Constantinescu, autoarea cărţii şi cunoscut jurnalist cultural. 'Poveste pentru Maria' este povestea eternă a copilăriilor noastre, a copilăriilor din literatură, o poveste pentru toţi oamenii mari care au fost, odată, copii mici şi pentru toţi copiii mici care vor fi, la un moment dat, oameni mari. Editura Humanitas, invită cititorii, de la orele 15,00, la o întâlnire efervescentă cu Radu Paraschivescu, care va prezenta bestsellerurile 'În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)' şi 'Fluturele negru'. Invitaţi şi parteneri de discuţii pentru Radu Paraschivescu vor fi Ioana Bot şi Florin Bican", se mai arată în comunicat.

Tot în 21 septembrie, de la ora 15,45, tot editura Humanitas aduce în faţa publicului 'Cartea neisprăvirii', de T.O Bobe, iar alături de autor vor vorbi profesorul Alexandru Cistelecan şi jurnalistul Andrei Vornicu.

"T.O Bobe revine în atenţia publicului iubitor de literatură cu 'o carte şăgalnic numită Cartea neisprăvirii. Unul dintre cele mai tandre şi dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă)', după cum o descrie Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas. În continuare, de la 16.30 editura Humanitas prilejuieşte publicului din Bookfest Târgu Mureş o întâlnire specială cu Ioana Nicolaie şi cel mai recent volum al său, 'Cartea Reghinei', bestseller Bookfest 2019. Reghina este un Iov feminin, dintr-un spaţiu nord-transilvan, în care miraculosul se insinuează în ordinea comună, iar istoria recentă sugrumă destinele oamenilor. Este mamă a doisprezece copii, împreună cu care alcătuieşte 'un trup de o mie de kilograme', plămădit din puţine bucurii şi insuportabilă suferinţă. Până la urmă, Reghina este mama universală iar povestea ei este comună multor generaţii", subliniază comunicatul.

De la ora 17,15, editura Humanitas invită cititorii la o sesiune de autografe şi o discuţie pe marginea volumului "Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal", de Cătălin Pavel, alături de care vor vorbi Florin Bican şi Giordano Altarozzi.

"Studiile de caz propuse în acest volum arată că dragostea n-a apărut odată cu romanul. Dar şi că obiectele - şi oasele - oricât de fragmentare, spun ceva ce textele despre iubire nu vor putea niciodată spune. De la mormântul lui Adam şi al Evei la cele ale soldaţilor din Primul Război Mondial, de la papirusul orfic de la Mangalia la inscripţiile dintr-un bordel pompeian, cititorul e invitat să participe la un experiment neobişnuit în dinamica istoriografică a iubirii. Nu prin genealogii culturale, ci prin murdărirea sistematică a mâinilor - ca în arheologie", îşi descrie Cătălin Pavel volumul.

Volumul "Politica Marilor Puteri în Europa Centrală şi de Est. 30 de ani de la sfârşitul Războiului Rece", de Valentin Naumescu, încheie, de la ora 18,00, seria evenimentelor zilei de 21 septembrie.

"Autorul va fi însoţit de profesorul Cornel Sigmirean, care îl va susţine pentru a explica de ce 'paradigma competiţiei Marilor Puteri pentru influenţă strategică, în multiplele sale forme posibile (politică, normativă, economică, militară, informaţională, culturală), inspiră şi ghidează demersul din această carte'. Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Departamentul relaţii internaţionale al Facultăţii de Studii Europene de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. A fondat în 2013 şi coordonează Grupul de Reflecţie Citadel, think tank de politică internaţională în cadrul universităţii. Este expert independent al Comisiei Europene în relaţii internaţionale. A fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007), consilier diplomatic în Centrala MAE (2007-2008) şi consul general al României la Toronto (2008-2012)", mai subliniază organizatorii.

Duminică, 22 septembrie, în ultima zi a Salonului de Carte Bookfest, editura Polirom organizează, începând cu ora 13,00, lectura publică din volumul 'Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat', de Alina Nelega, iar alături de autoare vor fi Albert Maria şi Daniel Oltean, moderaţi de Andrei Vornicu.

AER a mai arătat că despre acest roman, Sanda Cordoş, cristic şi istoric literar afirmă că ',contrar titlului (foarte subtil, de altfel), aici se derulează multe întîmplări care, adesea, te ţin cu sufletul la gură, fiind menite să pună în evidenţă biografia accidentată a unei fete şi, mai apoi, a unei tinere din Ardeal în întunecaţii ani '80, aflată aşadar într-o dictatură care invadează, fără scăpare, măruntele vieţi şi într-o societate patriarhală, în care aspiraţiei feminine i se opune, întâi de toate, familia proprie, care trăieşte încă în preistorie. Tocmai de aceea, feminitatea (în ipostaze diverse şi sub aspecte variate, de la avânt la mutilare, cu dragostea, maternitatea şi sexualitatea incluse) este tema dominantă a cărţii'.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28