EXCLUSIV  Performanţă în sport. Pierre de Hillerin: Doar aşa putem ajunge din nou acolo - VIDEO

Pierre Joseph de Hillerin, fost director al Centrului de Cercetări pentru Educaţie Fizică şi Sport, a prezentat câteva dintre problemele cu care se confruntă sportul românesc, pentru care există și o soluție ce ne poate readuce în vârful ierarhiei.

Profesorul Pierre de Hillerin și-a prezentat viziunea strategică în cadrul seminarului "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de DC Media Group, joi, 12 decembrie 2019, pornind de la problemele grave cu care se confruntă sportul românesc în această perioadă istorică:

”Încă din 2006 am fost la Palatul Victoria cu o viziune strategică. De atunci, s-au făcut 15-16 strategii și niciuna nu a fost implementată. Totul trebuia să pornească inversând puțin prioritățile: în primul rând, mișcare pentru sănătate, care apoi să devină sport la nivelul populației și abia în final sportul de excelență ca rezultat, nu ca obiectiv”, a explicat Pierre de Hillerin.

Sportul de performanță, separat

”Așa cum a spus domnul și Țiriac, ar trebui să separăm activitatea de sport de performanță de restul. Ar fi extraordinar, pentru că ne-am putea focaliza pe două ținte diferite. Avem două exemple, care sunt niște lecții. În 1976, Franța venea de la Jocurile Olimpice cu trei medalii de aur, ceea ce, pentru ei, era considerat o prăbușire. Au luat 13 sau 15 oameni, i-au băgat într-o cabană lângă Grenoble și după o lună au venit cu o soluție integrată pe tot ce înseamnă soluții legale pe societatea franceză și, după 20 de ani, Franța a venit de la Atlanta cu 20 de medalii de aur. Ăsta este timpul transformării, dacă se iau măsuri! Și ca să înțelegeți că așa este, uitați-vă la ce s-a întâmplat și cu Marea Britanie: locul 38, în 1996, și locul 2 în 2016. Tot 20 de ani. Ani în care au făcut multe lucruri și, în primul rând, au adus copiii să facă mișcare”, a povestit, în cadrul seminarului, Pierre de Hillerin.

El a mai adăugat că s-a mai făcut ceva în Marea Britanie, și anume ”s-a cerut o oră de mișcare pe zi, într-un document semnat în 2011”:

Dacă facem chestia asta, adică, dacă reușim să ne dăm mâna sănătatea, educația și sportul, nu neapărat de performanță, vom putea reface o națiune sănătoasă, din care, cu siguranță, românii vor face și performanță. Dar e o consecință performanța, nu un obiectiv”, a mai explicat profesorul Hillerin ce ar trebui făcut pentru a repune sportul românesc în drepturile de odinioară.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel