EXCLUSIV  Ion Țiriac, avertisment pentru politicieni: Suntem în groapă. Nu mai avem sportivi, nu mai avem tehnicieni

Ion Țiriac, fost președinte al Comitetului Olimpic, a fost invitat la evenimentul "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de trustul de presă DC Media Group, unde a vorbit de starea sportului românesc.

Ion Țiriac a dezvăluit una dintre marile carențe ale sportului din România, lipsa specialiștilor care pot pregăti campionii de mâine:

”Atât timp cât nu facem un front comun, și fie că sunt liberali, fie socialiști, nu ajungem niciunde. Noi ne ducem din groapă în groapă. Sportul, în România, a dispărut. Vorbiți de medaliile de la Sidney? N-am niciun merit. Era meritul moștenirii pe care am avut-o din epoca ceaușistă” a spus Țiriac.

Am fost peste tot. Am văzut despre ce este vorba pe afară. Nu mai avem sportivi, nu mai avem tehnicieni și aia e cea mai mare groapă. (...) Dacă vrem să începem ceva, trebuie să începem să semănăm. Și dacă nu o facem acum, nu ajungem niciunde. Nu ne bagă nimeni în seamă. Din păcate nu sunt grădinițe sportive. Unde suntem noi? Suntem într-o societate în care unii din părinți nu erau născuți când i-au împușcat pe Ceaușești. Acești părinți nu au cultura mișcării, a sportului, a educației fizice complexe”, a mai spus fostul mare tenismen.

Urmăriți seminarul aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel