Pentru "un pic de dreptate"

Premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la ordonanta de urgenta dedicata traseismului politic, faptul ca, in acest fel, Guvernul face "un pic de dreptate". 

Oare de ce? De ce doar un pic? De ce nu face Guvernul dreptate pana la capat? De ce lasa liber traseismul doar pentru 45 de zile? De ce nu pentru totdeauna? De ce nu este Victor Ponta consecvent cu propriul sau slogan? Chiar asa, daca tot s-a deschis cutia Pandorei, de ce sa nu ramana ea definitiv deschisa? Chiar daca in acest fel ne-am face si mai mult de rasul lumii. De rasul tuturor organismelor internationale care ne cer sa stopam traseismul politic al alesilor locali. Raspunsul este ca Ponta este duplicitar. Ar vrea sa impace si capra si varza. Sa-si puna sacii electorali in caruta cumparand, prin mita si santaj si, evident, printr-o ordonata de urgenta, majoritati in consiliile locale, primari si, evident, un surplus de voturi si, in acelasi timp, sa nu-i supere chiar de tot pe partenerii nostri euroatlantici.

Dar smecheria nu a tinut. Reactiile interne si externe se tin lant. Si este abia inceputul. E adevarat, un inceput dat prin semnalul de alarma transmis de partenerul nostru strategic, Statele Unite, prin Ambasada de la Bucuresti. Dar, pana una-alta, cainii latra, iar caravana merge mai departe. Unde merge, vom vedea.

Eu nici in ruptul capului nu pot sa cred ca domnul Victor Ciorbea, care incepand din 1990 a avut numai cucuie in cap facute de regimurile socialiste, ar fi in acest moment, cum spun unii, avocatul PSD. Eu ma incapatanez sa cred ca domnul Victor Ciorbea este Avocatul Poporului si ca va observa repede ceea ce altii au observat de mult. Si anume ca ordonanta de urgenta a Guvernului, aceasta cu traseismul, contravine unui numar destul de mare de decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei, dar si recomandarilor Comisiei de la Venetia. Ca atare, domnul Ciorbea nici macar nu va mai astepta sa fie sesizat de cineva. El se va autosesiza chiar a doua zi dupa publicarea nenorocitei ordonante in Monitorul Oficial.

Sunt plin de speranta ca domnul Victor Ciorbea nu va rata ceea ce presedintele Traian Basescu a ratat deja. In orice chestiune care pune in discutie siguranta nationala, el, presedinte, garant al sigurantei nationale, are, prin atributiile sale, dreptul de a prezida sedintele de Guvern. In acest caz avea si obligatia. Pentru ca ordonanta ridica, din cel putin trei ipostaze, probleme vizand siguranta nationala. Este vorba de legalitatea sau ilegalitatea modului in care se desfasoara alegerile. Daca printr-o ordonanta de urgenta i se da posibilitatea Guvernului sa ameninte, sa santajeze sau sa cumpere consilieri si primari in schimbul alocarii discretionare a unor fonduri de la buget, atunci alegerile urmeaza sa fie viciate. Siguranta nationala e in pericol.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel