Pele îi cere lui Putin să 'oprească invazia' din Ucraina

Pelé, internat din nou ATI. Fiica fotablistului: "Uneori faci doi paşi înainte, apoi un pas înapoi" / Foto: Facebook Pele
Pelé, internat din nou ATI. Fiica fotablistului: "Uneori faci doi paşi înainte, apoi un pas înapoi" / Foto: Facebook Pele

Pele, legendarul jucător al echipei de fotbal a Braziliei, i-a cerut, miercuri, preşedintelui rus Vladimir Putin să 'oprească invazia' din Ucraina, într-o scrisoare publicată pe Instagram înaintea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din 2022 dintre Ucraina şi Scoţia (3-1), transmite AFP. 

'Vreau să utilizez meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă', a scris 'Regele' Pele în scrisoarea adresată lui Putin.

'Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc', a adăugat Pele, care urmează un tratament de chimioterapie pentru o tumoare de colon detectată în septembrie. 'Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm', a insistat Pele, în vârstă de 81 de ani.

Pele, întâlnire cu Putin în 2017

Triplul campion mondial a reamintit că l-a întâlnit pe preşedintele Putin în 2017, cu un an înaintea Cupei Mondiale din Rusia.

'Am schimbat zâmbete, ne-am strâns mâna mult timp'. 'Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017', a conchis Pele, potrivit Agerpres.

Citește și - Ucraina a învins Scoţia cu 3-1. Va juca finala barajului pentru Cupa Mondială 2022 contra Țării Galilor - Video

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins echipa Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, la Glasgow, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială 2022, iar duminică va întâlni Ţara Galilor în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Qatar.

La primul său meci oficial din 2022, Ucraina a fost echipa mai bună şi mai inspirată, punctând la Glasgow prin Andrei Iarmolenko (33), Roman Iaremciuk (49) şi Artem Dovbik (90+5), în timp ce golul scoţienilor a fost reuşit de Callum McGregor (79), la o gafă a portarului Gheorghi Buşcian.

Oaspeţii au mai ratat ocazii bune de gol prin Viktor Ţîgankov (8) şi Iarmolenko (17), portarul Gordon opunându-se de fiecare dată. Meciul nu s-a putut desfăşura în luna martie, cum fusese programat, din cauza invadării Ucrainei de către armata rusă.

Ucraina a disputat pentru a cincea oară un baraj pentru Cupa Mondială, dar e prima oară când îl câştigă. Scoţia nu a mai jucat la Cupa Mondială din 1998. Ucraina va întâlni reprezentativa Ţării Galilor pe 5 iunie, la Cardiff, într-un meci care oferă un bilet la Cupa Mondială din Qatar. Câştigătoarea va evolua într-o grupă cu Anglia, Iran şi Statele Unite. Vezi video aici!

Citește și - Pelé, reacție la decesul lui Maradona: „Vom juca fotbal împreună, în cer!“

Fostul mare fotbalist al Braziliei, Pelé, a deplâns moartea lui Diego Armando Maradona. Iată ce a scris acesta pe Twitter.

Fosta glorie a fotbalului, Pelé, a deplâns moartea lui Diego Armando Maradona, la scurt timp după anunţul decesului acestuia. Într-o zi, sper că vom juca fotbal împreună, sus în cer, a spus Pele, într-o scurtă declaraţie pentru Reuters.

„Ce vești triste. Am pierdut un prieten grozav, iar lumea a pierdut o legendă. Sunt multe care mai trebuie spuse, dar, pentru moment, Dumnezeu să le dea putere membrilor familiei sale. Într-o zi, sper că vom putea juca fotbal împreună în ceruri”, a transmis brazilianul, pe contul său oficial de Twitter.

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel