Ucraina a învins Scoţia cu 3-1. Va juca finala barajului pentru Cupa Mondială 2022 contra Țării Galilor - Video

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins echipa Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, la Glasgow, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială 2022, iar duminică va întâlni Ţara Galilor în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Qatar.

La primul său meci oficial din 2022, Ucraina a fost echipa mai bună şi mai inspirată, punctând la Glasgow prin Andrei Iarmolenko (33), Roman Iaremciuk (49) şi Artem Dovbik (90+5), în timp ce golul scoţienilor a fost reuşit de Callum McGregor (79), la o gafă a portarului Gheorghi Buşcian.

VIDEO

Oaspeţii au mai ratat ocazii bune de gol prin Viktor Ţîgankov (8) şi Iarmolenko (17), portarul Gordon opunându-se de fiecare dată. Meciul nu s-a putut desfăşura în luna martie, cum fusese programat, din cauza invadării Ucrainei de către armata rusă.

Ucraina a disputat pentru a cincea oară un baraj pentru Cupa Mondială, dar e prima oară când îl câştigă. Scoţia nu a mai jucat la Cupa Mondială din 1998. Ucraina va întâlni reprezentativa Ţării Galilor pe 5 iunie, la Cardiff, într-un meci care oferă un bilet la Cupa Mondială din Qatar. Câştigătoarea va evolua într-o grupă cu Anglia, Iran şi Statele Unite. 

Citește și - Restricţii de călătorie în Qatar, la Campionatul Mondial. Cine poate intra în ţară

Qatar organizează, la finalul anului, Campionatul Mondial de Fotbal şi se aşteaptă la un flux imens de pasageri pe cale aeriană. Tocmai de aceea, autorităţile au anunţat restricţii de călătorie. Aeroportul internaţional Hamad şi fostul aeroport internaţional din Doha îşi vor dubla capacitatea pentru a atinge peste 200.000 de călători pe zi, a precizat Akbar al-Baker, preşedintele-director general al companiei Qatar Airways, în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru a îmbunătăţi legăturile aeriene cu cele 31 de ţări calificate, cele cu naţiunile care nu participă la turneu vor fi întrerupte sau reduse, a adăugat responsabilul, care este şi preşedintele Autorităţii de turism din Qatar.

Bogatul emirat se aşteaptă să găzduiască între 1,2 şi 1,4 milioane suporteri între 21 noiembrie şi 18 decembrie, datele de desfăşurare a turneului.

Cine poate intra în ţară



Totodată, doar călătorii cu bilete pentru meciuri vor fi autorizaţi să intre în ţară pe durata celor patru săptămâni ale turneului final, a declarat, joi, un membru al Comitetului de organizare.

Suporterii nu vor putea obţine un permis de acces la meciuri, o cartelă denumită Haya, decât pe baza biletelor la meciuri, a transmis Said Al-Kouwari. "Doar persoanele care vor intra în ţară la turneu vor fi deţinătoarele cartelei electronice Haya".

Qatarienii şi persoanele cu statut de rezident vor fi, de asemenea, autorizate să intre pe teritoriul ţării, dar autorităţile nu au anunţat deocamdată cum vor fi trataţi călătorii care vin cu afaceri.

Companiile aeriene Saudia, Kuwait Airways, FlyDubai şi Oman Air vor organiza peste 160 de zboruri dus-întors începând cu 20 noiembrie, scrie Agerpres.

Scandal înaintea Cupei Mondiale 2022. Se cer despăgubiri de sute de milioane de dolari pentru lucrătorii care au muncit la stadioanele din Qatar

Amnesty International şi alte grupuri de apărare a drepturilor au cerut FIFA să pună deoparte 440 de milioane de dolari pentru a despăgubi lucrătorii migranţi din Qatar pentru „abuzurile asupra drepturilor omului" în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială din 2022, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, grupurile au declarat că organismul de conducere al fotbalului mondial ar trebui, de asemenea, să colaboreze cu ţara gazdă pentru a proteja drepturile lucrătorilor migranţi în viitor. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Citește și - Arbitrul român Istvan Kovacs merge la Cupa Mondială din Qatar. Va fi însoţit de doi asistenţi

Istvan Kovacs, românul care a arbitrat finala Conference League, a fost ales pentru a arbitra şi la Cupa Mondială din Qatar.

România va fi reprezentată la turneul final de 3 arbitri: centralul Istvan Kovacs și asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu.

Aflat în mare formă, după ce şi la EURO 2020 s-a prezentat foarte bine, Ovidiu Haţegan era mai mult ca sigur în lotul de arbitri pentru CM Qatar 2022, însă problemele de sănătate cu care s-a confruntat au făcut ca centralul să nu meargă la turneul final.

Pe lângă cei 36 de centrali și 69 de asistenți, la CM 2022 vor fi prezenți 24 de arbitri VAR, scrie Digisport.

Din totalul de 129 de oficiali, 6 sunt femei, o premieră în istoria unui Campionat Mondial de fotbal masculin. Stephanie Frappart, Salima Mukansanga și Yoshimi Yamashita vor oficia la centru, în timp ce Neuza Back, Kathryn Nesbitt și Karen Diaz Medina vor fi arbitri asistenți.

Istvan Kovacs, remarcat după Manchester City - Real Madrid, din Liga Campionilor

Acesta a gestionat perfect mai multe momente dificile, lucru care i-a atras simpatia analiştilor. Unul dintre aceste momente a fost chiar cearta cu antrenorul Pep Guardiola, care a fost gestionată cu mult calm. Guardiola i-a reproşat românului un out dictat eronat. Kovacs i-a arătat antrenorului cartonaşul galben, dar apoi a stat de vorbă cu el până l-a calmat, fără să îl elimine, în ciuda tonului ridicat pe care vorbea antrenorul spaniol. 

"Mi-am cerut scuze arbitrului, a fost doar emoția partidei. Pentru mine, a fost aut în favoarea lui City, dar el a decis altfel. Am reacționat sub impulsul emoției și i-am cerut scuze", a spus Pep Guardiola la final, citat de Digisport.ro. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel