Urmărește emisiunea live


Pe Băsescu îl urmăresc conturile. Nu și procurorii

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Într-o declarație fără precedent făcută în Senatul României, Sorin Roșca Stănescu dezvăluie cu lux de amănunte un mecanism prin care unele corporații l-ar fi alimentat cu bani pe Băsescu Traian.

Se dau acolo nume de bănci, firme, locații, numere de înmatriculare ale unor autoturisme implicate în transportul de cash și se indica și paradisurile fiscale în care au ajuns aceste sume de zeci de milioane de euro.

Parlamentarul liberal nu vorbește doar despre cel ce ocupa scaunul de președinte al României, ci îi adaugă pe această lista pe Elena Udrea și Marius Daniel Morar, cel din urmă fost șef la DNA și actual membru al CCR, numit acolo chiar de Băsescu.

 Într-un stat de drept o asemenea întâmplare ar pune imediat pe jar toate organele de anchetă și serviciile de informații pentru că gravitatea celor reclamate depășeste granițele, putând fi vorba nu numai despre corupție la cel mai înalt nivel, ci despre corupție cu ramificații internaționale! Aici nu mai e loc de întors, stai să vedem, o fi zis senatorul ceva pentru că era suparat că l-a dat “șeful statului” în judecată....Lucrurile sunt extrem de grave în ambele variante, fie că Roșca Stănescu are dreptate,  fie că nu și într-o țară normală nu poate fi evitata nota de plată!

Ce vedem însă după această declarație publică făcută de un fost jurnalist, prieten la un moment dat cu personajul acuzat? În primul rând o tentativă a multor organe media de a piti întreaga poveste. În al doilea rând, o tăcere monumentală a celor de la Palatul Cotroceni și asta în ciuda faptului că le-am cerut un punct de vedere prin intermediul emisiunii Subiectiv. Pauza și la cei care ar trebui să se autosesizeze pentru că au în fișa postului acest mecanism. Dinspre zona procurorilor nu au venit nici măcar expresiile standard de tipul “vom face verificări “ sau “îl invităm pe domnul senator să vină să depună toate dovezile și indiciile pe care le deține”.

Lecturând în întregime declarația lui Roșca Stănescu mi-am adus aminte că pe Băsescu Traian îl urmăresc conturile nu numai prin zicerile acoperite de imunitate parlamentară, ci și prin documente oficiale. Este vorba despre rechizitoriul din Dosarul Flota unde veți descoperi povestea interesantă a 500 de mii de dolari evaporați din conturile unei societăți mixte condusă de personajul nostru.

 Procurorii constatau nu numai că Băsescu s-a autoaprobat in funcția de director parte româna în Petroklav Inc.Bahamas dar a și preluat funcția de președinte BOD (Board Of Directors). Prin conturile acestei companii deschise la City Bank Londra apăreau rulate sume de ordinul milioanelor de dolari fără autorizarea Băncii Naționale, obligatorie conform legislației în vigoare la acea dată (vorbim de anul 1992). Se mai constată acolo intrarea a 500 de mii de dolari în contul Petroklav după ce firma își încetase activitatea, iar la scurt timp după acest eveniment personajul nostru demisiona din toate funcțiile deținute, iar noul director nu prelua și respectiva sumă de bani intrată!

 Pai dacă organele patriei nu au reușit în 21 de ani să ducă până la capăt cu verdict o poveste de câteva sute de mii de dolari, cum pot eu să cred că vor fi în stare să facă lumină într-o chestiune în care se vorbește de zeci de milioane de euro? În plus, de la momentul 2003 de când datează rechizitoriul ăla și până azi, peste România a mai trecut și operațiunea “reforma statului” pusă în operă chiar de către cel pe care îl urmăresc conturile, așa că despre ce cercetări vorbim?

 În țara în care apărea știrea că un procuror a jucat banii de flagrant la poker credeți că se încumetă cineva din tagma asta să meargă pe urmele euroilor din presupusele conturi ale numiților Băsescu Traian, Udrea Elena, Morar Marius Daniel samd?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel