Parlament. Mihai Weber - ales preşedinte al Comisiei pentru controlul activităţii SIE

Mihai Weber
Mihai Weber

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea deputatului PSD Mihai Weber în funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. 

Votul a fost secret cu buletine. S-au înregistrat 311 voturi 'pentru' şi 43 'împotrivă'. Weber îl înlocuieşte în această funcţie pe deputatul USR Nicu Fălcoi, care a preluat preşedinţia Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Parlamentarii au mai hotărât, la propunerea grupului PNL, ca deputatul neafiliat Antonel Tănase, care era secretar al Comisiei de control al SIE, să nu mai facă parte din această comisie.

De asemenea, plenul a decis, la propunerea grupului PSD, ca deputaţii social-democraţi Silviu Nicu Macovei şi Oana Consuela Florea să fie numiţi membri ai Comisiei pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii, în locul deputatului Mitică-Marius Mărgărit şi, respectiv, al senatorului Marius Dunca. Silviu Nicu Macovei şi Oana Florea au depus, ulterior, jurământul, scrie Agerpres.

Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, validat de Parlament la ANRE

Alexandru Stănescu, propunerea PSD, a fost validat de Parlament la Agenția Națională pentru Reglementare în Energie. Alexandru Stănescu a fost validat de Parlament cu 233 de voturi „pentru” și 120 „contra”

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE. Decizia a fost luată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost votat în Parlament în comitetul de supraveghere al ANRE.

Decizia a fost luată cu voturi 233 „pentru” și 120 „împotrivă”.

Cristina Prună a anunțat că USR va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului

„Ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei”, a afirmat Prună.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. (...) Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care n-au mai avut locuri pe listele de parlamentari”, a spus luni Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel