Papahagi: Nu îi datorez nimic lui Traian Băsescu

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi

Adrian Papahagi spune că nu îi datorează nimic lui Traian Băsescu și, din acest motiv, îi va rămâne fidel și după terminarea mandatului de președinte.

"Nu-i datorez nimic lui Traian Băsescu. Tocmai de aceea îi voi rămâne fidel până la terminarea mandatului și după. Nu pentru el - deși omul are o tărie de caracter și o inteligență nativă care impun respect - ci pentru principiile mari pe care le-a servit: reformism, stat de drept, justiție independentă, linia euro-atlantică.

VEZI ȘI: DEMISIE Traian Băsescu. Radu Tudor: PSD se face de râs

Mă deprimă o parte a anturajului său: dar n-ai ce face, așa e nu doar clasa politică, ci tipul uman al tranziției. Impresionant e că a reușit să fie om de stat în ciuda lor", a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

De asemenea, el a mai zis că, peste ani și ani, în paginile manualelor de istorie, se vor scrie lucruri bune despre Traian Băsescu.

"Istoria nu reține scandalurile, ci liniile groase. Despre Băsescu se va spune peste 50 ani, în paragraful pe care îl va merita în manualele de istorie, că a păstrat România în orbita Occidentului și i-a întărit instituțiile. Restul sunt detalii. Semnificative azi, fără doar și poate, dar detalii în durata lungă", a conchis Adrian Papahagi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel