Orban zice că moțiunea nu poate fi oprită, dar el NU o va vota

Facebook - Ludovic Orban
Facebook - Ludovic Orban

Ludovic Orban a spus că nu va vota moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL a promis în campania electorală patru ani de pace și stabilitate, în care să se facă reformă. „Trebuie să ne reîntoarcem la ce am promis românilor. Azi românii se uită la noi și nu înțeleg de ce a apărut această criză politică, de ce problemele cu care se confruntă nu sunt rezolvate așa cum se așteaptă”, a spus acesta. Printre probleme, Ludovic Orban a menționat valul de scumpiri în sectorul energiei, la alimente și materiale de contrucții, creșterea inflației și intrarea în valul 4 al pandemiei.

De asemenea, Ludovic Orban, președintele PNL, a mai zis că moțiunea de cenzură „nu poate fi oprită”.

„Atrag atenția colegilor mei că au obligația, atât ca cetățeni, cât și ca membri ai PNL, să respecte Constituția și legile țării. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Sigur că, în calitate de președinte PNL, apăr Guvernul PNL. Nu voi vota moțiunea de cenzură și niciun parlamentar PNL nu o va vota”, a spus Ludovic Orban. 

„Dacă o moțiune de cenzură, singurul instrument democratic aflat la dispoziția Parlamentului, e blocată prin chichițe procedurale, prin șmecherii, prin boicotarea cvorumului, sau absența de la ședințele Parlamentului... orice boicot e un atentat la democrație”, a mai spus Ludovic Orban. 

În ceea ce privește convocarea plenului reunit al Parlamentului, Ludovic Orban a spus că așa era legal.

„Convocarea nu cuprinde ordinea de zi, nu este în regulament stabilirea ordinii de zi atunci când se convoacă. Pentru stabilirea ordinii de zi vom convoca Birourile Permanente Reunite, care au acest atribut. Este o obligație constituțională a președintilor celor două camere de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituției”, a explicat acesta.

Ludovic Orban și Anca Dragu au convocat pentru joi după-amiază plenul reunit al Parlamentului. Cei doi au invocat decizii ale CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel