Orban, RETRAGERE din cursa PNL. Ciuvică: Ar fi DOVADA! Chirieac: S-ar putea să nu scape

Mugur Ciuvică a explicat în exclusivitate de ce s-ar putea retrage Ludovic Orban din cursa pentru șefia PNL. 

Analistul politic Bogdan Chirieac și președintele GIP, Mugur Ciuvică, au discutat astăzi, în emisiunea ”Miercurea Neagră”, în direct la DC News și DC News TV, despre competiția aprinsă pentru conducerea Partidului Național Liberal și despre o eventuală retragere a lui Ludovic Orban din cursă. 

”Cu tot sprijinul posibil și imposibil, Florin Cîțu tot e în primejdie să nu iasă președinte PNL”, a spus Bogdan Chirieac. 

”Domnul Orban, dacă se retrage din cursă,atunci ar fi cea mai clară dovadă, sau o dovadă de necontestat, a influențelor ăstora din partid. Dacă Orban se retrage de acum până pe 25 septembrie din cursă, e clar că se retrage pentru că i-au întors ăia mâinile la spate cum spunea, atât de tare încât l-a durut rău, sau că i-au găsit scheletul ăla mare din dulap, atât de mare încât se retrage. Deci dacă Orban se retrage de acum încolo atunci e clar că se retrage că l-au făcut ăștia cu serviciile, cu DNA-ul, cu nu mai știu ce, sau l-au amenințat. Ar fi dovada că așa e cum spun ei”, a declarat Mugur Ciuvică. 

”El s-a mai retras o dată din cursă și a scăpat. Dar acum, dacă nu se retrage, s-ar putea să nu scape”, a adăugat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”E treaba lui, eu nu am ce-i face. Dacă se retrage, atunci se retrage sigur că e presat de sistemul acesta securist. E clar. Dacă nu se retrage pentru că presiunea nu e atât de mare, vom vedea. Deocamdată au simțit nevoia să iasă public și să spună că securiștii ne presează”, a mai completat Mugur Ciuvică. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Klaus Iohannis, după acuzațiile lui Ludovic Orban și Virgil Guran

Întrebat cum vede declaraţiile făcute de Ludovic Orban, care spunea că în lupta internă din PNL există intervenţii externe, forţe nedemocratice, mecanisme nedemocratice, mâini răsucite la spate, Klaus Iohannis a spus:

"Eu nu am astfel de semnale şi pot să vă spun că pun astfel de declaraţii pe seama ascuţirii luptei de tip campanie electorală. Vă dați seama că dacă aş fi avut semnale că există aşa ceva aş fi intervenit de mult. Nu! Lupta este o luptă internă pentru voturi, în PNL şi o competiţie politică întotdeauna îi face pe cei implicaţi să caute explicații senzaționale şi cam aşa putem să interpretăm. Mai mult nu este", a spus Klaus Iohannis.

Ce a spus Orban

"Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi ale altora, că eu nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am”, a declarat Ludovic Orban.

Guran îl susține

Și Virgil Guran a susținut discursul liderului PNL. "A existat un obicei să se mai implice şi… hai să zicem anumiţi oameni care deţin informaţii reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forţeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeţi, mai apar în această perioadă preşedinţi de organizaţii cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou şi pueril deocamdată. Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică”, a spus și Virgil Guran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel