Orban, după ce piaţa românească de capital a trecut la un nou statut: Încă timidă!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că trecerea României la statutul de piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti, însă a subliniat că această evoluţie este încă ''timidă''. 

'Faptul că România, astăzi, trece la statutul de piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti, dar, din punctul meu de vedere, o evoluţie încă timidă şi din acest motiv intenţia noastră, ca şi Guvern, este aceea de a sprijini dezvoltarea în continuare a bursei, a pieţei de capital', a spus Orban, la evenimentul 'România emergentă', organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

El a indicat măsurile vizate privind dezvoltarea pieţei de capital: listarea de noi companii de stat la bursă, stimularea participării persoanelor fizice la piaţa de capital prin simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail, lansarea de noi programe de emisiuni de titluri de stat prin intermediul bursei - precizând că deja au fost lansate astfel de emisiuni în valoare de 1 miliard de lei şi 168 de miliarde de euro -, încurajarea prin măsuri de stimulare de natură fiscală a companiilor private de a lista la bursă pentru diversificarea surselor de finanţare.

'Dacă ne uităm la finanţarea companiilor vom vedea că în România suntem departe de modelul capitalist din ţările dezvoltate în care o mare parte din finanţările companiilor se realizează de pe bursă. Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest instrument fundamental pentru economia de piaţă care este Bursa de Valori', a arătat Orban.

Premierul a mai anunţat că după alegerile parlamentare obiectivul este modificarea legii referitoare la piaţa bursieră. 'În procesul de dezvoltare a pieţei bursiere a apărut, din păcate, o lege, care nu pot să înţeleg raţiunea pentru care a fost adoptată, noi am şi atacat-o la CCR, din păcate nu ni s-a dat dreptate, care oarecum blochează vânzarea de active, de acţiuni, afectând procesele pe care le-am început de listare la bursă a unor companii importante cum este de exemplu Hidroelectrica. E clar că actuala structură a Parlamentului nu poate permite modificarea acestei legi, dar după alegeri obiectivul nostru este să modificăm această lege', a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel