Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, condamnată la trei ani cu suspendare

Fostul deputat PSD, Oana Niculescu Mizil, a fost condamată, marți, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Dosarul e intentat de ANI după ce, în perioada mai 2009-septembrie 2011, Mizil şi-ar fi angajat mama la biroul său parlamentar. Veniturile obţinute se ridică la 65.000 de lei.

Decizia de marți nu este definitivă.

Iata precizarile instantei:

4788/1/2013 - Niculescu Mizil Ştefănescu Oana
În baza art.2531 Cod penal anterior, cu referire la art. 5 Cod penal, condamnă inculpata Niculescu Mizil Ştefănescu Oana la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
În baza art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c Cod penal anterior în condiţiile art. 65 Cod penal anterior interzice inculpatei dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.
Face aplicarea art. 71, art. 64 lit.a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior, ca pedeapsă accesorie.
În baza art. 861 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatei pe o durată de 6 ani, reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 Cod penal anterior.
Face aplicarea art. 863 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal în sensul că pe durata termenului de încercare condamnata trebuie să se spună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti;
b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.864 Cod penal anterior.
În baza art. 359 Cod procedură penală anterior atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 864 Cod penal anterior.
În baza art.71 alin.5 Cod penal anterior cu referire la art.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii aplicată inculpatei pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
Obligă inculpata la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 50 lei se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei.
Cu apel în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel