RĂZBOI total corupției. Zornăie cătușele pentru 128 de politicieni. Lista neagră

Membrii Inițiativei România, platformă civică născută din mișcările de stradă după tragedia din Colectiv, au transmis o scrisoare deschidă către principalii lideri din politică. Aceasta conține lista tuturor politicienilor care au avut sau au probleme cu legea.

"În atenția domnului Liviu Dragnea, Președinte al PSD
În atenția doamnei Alina Gorghiu și domnului Vasile Blaga, Co-președinți ai PNL
În atenția domnului Kelemen Hunor, Președinte al UDMR
În atenția domnului Gabriel Oprea, Președinte al UNPR
În atenția domnului Traian Băsescu, Președinte MP
În atenția domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președinte ALDE

Doamnă și domnilor președinți,

Ați declarat public că ați auzit mesajul străzii "Corupția ucide!".

Noi, cei 500 de membri ai Inițiativei România, platformă civică născută din mișcările de stradă după tragedia din Colectiv, am sperat că veți demonstra că l-ați și înțeles și că acționați în consecință. Preferați în continuare ipocrizia și minciuna, însă.

Corupția are nume și prenume. Și fiecare dintre aceste nume a contribuit în mod direct la sărăcia românilor, promovarea incompetenței și hoției și, în cele din urmă, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.

Pentru că ați continuat să fiți surzi și orbi la cererile legitime ale românilor, Inițiativa România vă pune la dispoziție o hartă a corupției la nivelul țării: numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui președinte de Consiliu Județean, fiecărui primar de municipiu reședință de județ suspectat de sau implicat în comiterea de infracțiuni (în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ).

[citeste si]

Inițiativa România vă cere:

Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpați, trimiși în judecată, condamnați nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupție și conexe;
Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri;

Demisia imediată a acestor persoane din funcțiile publice pe care le ocupă.

Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susțină în funcții publice fie și doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în inițiativa noastră de a curăța clasa politică, prin susținerea unor oameni competenți și integri care să își asume un serviciu public în beneficiul cetățenilor.

Lista Inițiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului și partidelor care au fost inculpați: 57 de deputați sau eurodeputați, 26 de senatori, 28 de președinți sau vicepreședinți de consilii județene și 17 primari ai municipiilor reședință de județ.

Lista a fost realizată pe baza informațiilor publice din presă și de pe site-ul DNA", au transmis reprezentanții Inițiativei România.

Citește AICI lista

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel