Noi reglementări pentru folosirea trotinetelor electrice. Doar adulţi şi doar cu act de identitate

Fotografie de la Mathias Reding, Pexels
Fotografie de la Mathias Reding, Pexels

Autorităţile din Roma, Italia, au decis să reglementeze din nou folosirea trotinetelor electrice, după o serie de accidente în urma cărora au murit 17 oameni. 

Piața închirierii de scutere electrice a cunoscut un adevărat boom în ultimii ani, în prezent fiind disponibile 14.500 de scutere în capitala italiană, puse la dispoziție de 7 companii autorizate, scrie The Guardian.

Autoritățile vor să ia măsuri drastice, inclusiv în cazul persoanelor care circulă pe trotuare și, uneori, cu mai mult de o persoană la bord.

17 persoane au fost ucise în Italia în ultimii doi ani în urma unor incidente în care au fost implicate scutere electrice, potrivit asociației pentru protecția consumatorilor Codacons.

Șeful acesteia, Carlo Rienzi, a descris luna trecută Roma ca fiind "un vest sălbatic, cu scutere care merg unde nu trebuie, adesea cu două persoane la bord, încălcând limita de viteză".

Poliția din Roma a declarat că înregistrează în medie 15 accidente pe lună, potrivit AFP.

Care sunt noile reguli

Noile reguli includ limitarea utilizării scuterelor electrice la adulții cu acte de identitate oficiale și limitarea numărului de operatori în oraș la trei.

Vor exista, de asemenea, restricții privind parcarea, o măsură anticipată de compania americană Bird, care a anunțat recent că scuterele sale din centrul orașului pot fi lăsate doar în zonele desemnate.

Limita de viteză va fi, de asemenea, redusă de la 25 km/oră la 20 pe șosele și la 6 în zonele pietonale.

Regulamentul ar trebui să intre în vigoare în ianuarie 2023.

Anunțul vine în aceeași lună în care o turistă americană a provocat pagube în valoare de 25.000 de euro după ce și-a aruncat trotineta electrică în jos pe Treptele Spaniole din Roma.

Incidentul a fost filmat de un trecător, iar poliția a prins-o mai târziu pe tânăra de 28 de ani și a amendat-o pe aceasta și pe un bărbat de 29 de ani, care își coborâse scuterul electric pe treptele de marmură din secolul al XVIII-lea, cu 400 de euro fiecare.

De asemenea, celor doi li s-a interzis să se mai întoarcă la monument, scrie Mediafax.

Trotinetele electrice, pericol pe două roţi. Doar în 2022, zeci de accidente grave

În 2020, deşi România a fost în lockdown din cauza COVID-19, au fost înregistrate 53 de accidente grave cu trotinete electrice. 49 de persoane au fost rănite grav, iar alte 4 au murit, conform datelor Poliţiei Române citate de România TV. 

Anul trecut, în 2021, au fost şi mai multe accidente grave. Conform Poliţiei, 69 de astfel de evenimente au fost înregistrate. 62 de persoane au fost rănite grave, 7 persoane au murit. 

În 2022, până la finalul lunii mai, au fost raportate deja 38 de accidente, toate soldate cu persoane rănite grav. Din fericire, nu au fost înregistrate decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel