Nicolicea: Va fi o reorganizare la Camera Deputaților

camera deputatilor
camera deputatilor

 Activitatea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor va fi reorganizată, proiectele de lege urmând să fie discutate în trei subcomisii, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea. 

El a precizat că nu vor fi acceptate proiecte pe ordinea de zi fără respectarea termenelor. 

"Vom face o reorganizare cu trei subcomisii, câte un vicepreşedinte conduce o subcomisie, câte un deputat va fi raportor la fiecare lege. Se lucrează pe subcomisii şi după aceea se dă un vot în plenul reunit al comisiei. Prin asta o să fim mai eficienţi. De asemenea, nu o să mai admitem introduceri pe ordinea de zi, decât cu mari excepţii, dacă nu respectăm termenele regulamentare. În plus de asta, evident, dacă avem raportori la o anumită lege, nimeni nu mai poate să spună că nu ştie despre ce este vorba. Deci respectăm regulamentul cu organizarea noastră în aşa fel încât toată lumea să se încadreze, să ştie despre ce este vorba şi să fim şi eficienţi în sensul de rapiditate", a precizat Nicolicea. 

El a adăugat că, în cadrul subcomisiilor, şedinţele vor fi organizate de vicepreşedinţi, dar aceştia nu vor vorbi despre proiectele de lege, ci deputaţii care sunt raportori. 

"Vicepreşedintele conduce şedinţa şi are grijă să respecte procedurile, dar despre o anumită lege vorbeşte deputatul-raportor, nu vicepreşedintele. Deci, cam cum este judecătorul în Statele Unite: el nu dă verdicte, dă juriul, dar el se obligă să respecte regulile, cam asta face vicepreşedintele", a explicat Nicolicea. 

Potrivit acestuia, divergenţele la proiectele de lege vor fi discutate în plenul comisiei. 

Repartizarea deputaţilor pe cele trei subcomisii urmează să se facă săptămâna viitoare, a informat el, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel