Moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, dezbătută de deputaţi

Moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare
Moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare

Deputații vor  dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Votul asupra moţiunii urmează să fie dat în şedinţa plenului de miercuri.

PSD a depus, miercurea trecută, în plenul Camerei, moţiunea simplă intitulată 'Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor', semnată de 109 deputaţi social-democraţi.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut 'atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani'.

'Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (...) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor', se arată în moţiune, solicitându-se plecarea acestuia din funcţie.

Iniţiatorii demersului susţin că, după tragediile de la Piatra-Neamţ şi de la 'Matei Balş' din Capitală, Voiculescu recunoaşte 'senin' că nu a făcut nimic din ceea ce susţinea că trebuie făcut urgent pe vremea când era în Opoziţie. 'În loc să faceţi, din prima zi în care aţi ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-aţi comunicat sec românilor că le veţi prezenta 'un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020'. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri aţi luat? Concret! Cele pe care chiar dumneavoastră i le cereaţi în noiembrie ministrului Tătaru? Sau niciuna de fapt!? Aşa cum de altfel chiar dumneavoastră susţineaţi public, urgenţa era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declaraţiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel naţional în privinţa evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete', i-au transmis social-democraţii ministrului Voiculescu.

Deputaţii PSD au menţionat că această moţiune simplă nu pune nici Sănătatea, nici sistemul sanitar în banca acuzaţilor, ci 'critică lipsa evidentă de performanţă a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viaţa românilor'.

'Această moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare, nu a reuşit să coaguleze experienţa profesioniştilor - aşa cum chiar el susţinea că ar trebui făcut - pentru a prelua controlul asupra pandemiei şi pentru a garanta siguranţa pacienţilor. Că nu aţi făcut nimic de fapt, domnule ministru, aţi recunoscut chiar dumneavoastră. De aceea, vom detalia în continuare ce aţi fi putut face, dar fie nu v-aţi priceput, fie nu aţi vrut, fie aţi avut alte priorităţi pentru care aţi venit la Ministerul Sănătăţii, precizează Agerpres.

Astfel, de o lună şi jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină şi să corecteze tot ce aţi criticat atunci când eraţi în Opoziţie, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut şi altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum', menţionează iniţiatorii.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy