Moțiunea de cenzură provoacă tensiuni în PNL. Chirieac: ”Guvernul meu” bagă România sub nivelul mării, cu ”meritul” USR

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat pe marginea situației politice actuale din România și despre organizarea unor eventuale alegeri anticipate.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o depune PSD.  În interiorul Partidului Național Liberal sunt tensiuni după ce mai mulți parlamentari ar vrea să voteze moțiunea, fiind nemulțumiți de ”puterea” lui Florin Cîțu. Ludovic Orban susține că prioritar este programul de guvernare și le-a cerut colegilor să meargă la votul pentru moțiunea de cenzură, dar să se abțină. 

Întrebat cât de real este acest scenariu, Bogdan Chirieac a răspuns. 

”Moțiunea de cenzură în mod sigur nu va trece. Ce spune domnul Orban e banal. E vestitul ”prezent, nu votez”, inventat de PDL în epoca Băsescu, când îi era teamă domnului Băsescu că o să îi pice Guvernul. Și acum se va întâmpla același lucru. În privința alegerilor anticipate, ele sunt practic imposibile să fie realizate în România. S-a încercat anul trecut, toată lumea fiind de acord, președintele Iohannis, cu președintele PNL, PSD și cine mai era în Parlament. Nu s-a reușit, a venit pandemia. În rest, trebuie să pice două guverne și după aceea președintele ar putea să declanșeze alegeri anticipate în 60 de zile. Lucrul acesta nu îl va face niciodată Klaus Iohannis. Și-a dorit atât de mult Guvernul său încât nu va renunța la el. Ce va face cu el? Vedem. Bagă România sub nivelul mării și aici este, în primul rând, meritul unora de la USR. Dar dacă domnul președinte Iohannis nu își poate recunoaște o eroare politică, asta e situația acum când vorbim”, a declarat Bogdan Chirieac.  

Ce spune Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat marți că la nivelul partidului și a coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar „să nu votăm”.

„Și la nivelul coaliției, și în partid am luat decizia la moțiunea de cenzură să fim prezenți și să nu votăm astfel încât să arătăm lipsa de majoritate și gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, a spus marți Ludovic Orban. 

PSD depune moțiune de cenzură miercuri. Anunțul provoacă deja tulburări în PNL, măcinat și așa din cauza luptei de putere dusă între Ludovic Orban și Florin Cîțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Moțiune de cenzură. Decizia PNL, anunțată de Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel