Moţiune de cenzură. Orban, ofertă deschisă pentru partide

Orban a afirmat că PNL este deschis, în cazul în care va cădea Guvernul, la negocieri cu toate forţele politice civilizate.

Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat luni în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL că negocierile cu diverse grupuri parlamentare, în vederea susţinerii moţiunii de cenzură, se poartă până în momentul votului, dar şi că după o eventuală cădere a Guvernului, formaţiunea este deschisă discuţiilor cu toate forţele politice civilizate.

"PNL este deschis, după căderea Guvernului, la negocieri cu toate forţele politice civilizate, decente, care vor binele României, pentru conturarea unei soluţii benefice pentru România, care să reaşeze România pe drumul firesc euroatlantic, pe un drum democratic, care să respecte valorile şi principiile fundamentale care stau la baza funcţionării UE, pe un drum care să permită fiecărui cetăţean român să aibă şansă la o viaţă mai bună. Până atunci, toată energia noastră este concentrată pe obiectivul de a determina cât mai mulţi parlamentari din zona majorităţii guvernamentale să treacă acest examen de conştiinţă la care vor fi supuşi şi să voteze moţiunea de cenzură, pentru că, după părerea mea, parlamentarii din majoritate vor avea miercuri fie ocazia de a fi pe lista ruşinii naţionale, în condiţiile în care nu votează moţiunea de cenzură şi vor rămâne complicii regimului Dragnea, fie vor avea şansa să intre la panoul de onoare, în memoria cetăţenilor, făcând un bine României şi punând punct acestui rău absolut pentru România care este astăzi regimul Dragnea", a spus preşedintele PNL.

Discuţie cu UDMR

Ludovic Orban a precizat că a avut o discuţie de informare cu liderii UDMR.

”Şi pentru UDMR este o decizie extrem de importantă, şi pentru parlamentarii UDMR este o decizie importantă şi ei trebuie să ţină cont de ceea ce spune electoratul care i-a sprijinit în Parlament, care este într-o proporţie covârşitoare nemulţumit de modul cum guvernează Dragnea România prin intermediul guvernului-marionetă. Cred că trebuie ei să aleagă foarte clar.” a declarat liderul PNL.

El a mai anunţat că niciun parlamentar liberal nu va absenta de la moţiunea de cenzură, dar şi că liberalii vor vota la vedere, miercuri, în cadrul şedinţei privind moţiunea de cenzură.

Vezi şi:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel