Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Moşteanu, anunţ despre lista de miniştri publicată de DC NEWS

Moşteanu
Moşteanu

Ionuț Moșteanu a vorbit despre lista de miniștri publicată de DC NEWS.

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a vorbit despre lista de miniștri publicată de DC NEWS. Vezi AICI lista. 

"Știți că noi am publicat, DC NEWS a publicat ieri o listă olografă cu ministere și propuneri de miniștri. Au fost preluate și de restul presei, unde erau miniștri și de la USR, și de la PNL, și de la UDMR. Puteți confirma sau infirma autenticitatea acestei liste? Noi știm că e autentică.", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Nu pot confirma lista aia, am văzut-o și eu. Nu pot confirma că este o listă plecată de la USR sau de la Dacian Cioloș. E, din nou, în momentul ăsta sunt discuții despre cum facem Guvernul. Probabil sunt tot felul de variante, de nume pentru ocuparea portofoliilor ministeriale în cele două scenarii, în scenariul în care refacem coaliția cu Dacian Cioloș premier și cu UDMR și PNL lângă noi și în cel de-al doilea scenariu pe care l-am spus și l-am și formalizat într-o ședință de Birou Național miercuri seara, după prima întâlnire a liderilor partidelor de coaliție, că dacă nu iese, deci dacă PNL zice că nu vrea să refacem coaliția, noi mergem înainte cu un Guvern în Parlament. Am convocat un Comitet Politic duminică seara, este organismul nostru statutar care decide intrarea sau ieșirea de la guvernare, aprobă programul politic și aprobă o listă a miniștrilor. E un Comitet de vreo 300 și ceva de persoane, parlamentari, lideri, consilieri locali și șefi de filiale.", a răspuns Ionuț Moșteanu.

La ce ar fi dispus să renunțe USR

Întrebat la ce ar fi dispus să renunțe USR pentru ca să se formeze un Guvern în jurul premierului Dacian Cioloș, Moșteanu a răspuns: "Întâi să vedem că PNL dorește să îl refacem și după aia discutăm, negociem. Mi-e greu mie să spun acum că renunțăm la una sau la alta, important este să vedem voință politică și responsabilitate. Despre asta vorbim acum, despre responsabilitate. Noi de o lună și jumătate, din septembrie de când premierul Cîțu a declanșat această criză guvernamentală am spus același lucru: "Nu îl mai susținem pe Florin Cîțu, propuneți un alt premier și continuăm guvernarea în coaliție", acceptând dreptul PNL-ului de a da premierul, fiind cel mai mare partid din coaliție. Nu au făcut asta și credem că s-a pierdut foarte mult timp. Ar fi fost un gest de responsabilitate și înțelepciune și aveam acum acordul de coaliție, aveam portofoliile împărțite, miniștri își vedeau de treabă și mergeam înainte." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel