EXCLUSIV  Momentul cheie din 2022 în România. Totul depinde de doi politicieni. Ei vor decide cum va fi anul viitor

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Profesorul Bogdan Teodorescu  a spus care va fi momentul cheie din punct de vedere politic, la care să fim atenţi, în 2022.

"Eu cred că anul 2022, în România, va fi decis de relaţia dintre Ciucă şi Ciolacu. Eu nu cred că un om care a condus trupe este o marionetă. Relaţia care va ţine acest Executiv sau nu o va ţine este cea dintre Ciucă şi Ciolacu. Lucrurile depind de cei doi. Dacă au în mână structurile pe care le au în subordine şi reuşesc să impună o anumită viziune calmă asupra actului de guvernare, este foarte posibil ca, la sfârșitul lui 2022, să considerăm că am avut un an mai bun decât 2021. Dacă nu, nu", a spus Bogdan Teodorescu, la DCNews TV.

La sfârșitul lunii noiembrie miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații. 

”Vă felicit, criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu, și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea, este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile, toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și, pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum, avem acest guvern.

Nu a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care, până mai ieri, s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi” a spus, atunci, președintele Klaus Iohannis. 

Emisiunea completă, în materialul video demai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel