EXCLUSIV  Modificare legi justiție, CONTROVERSE. Rezultatele unui AMPLU SONDAJ: Decizia românilor

DCNews a realizat mai multe sondaje cu privire la principalele modificări aduse la legile justiției de ministrul Tudorel Toader. 

Unul dintre cele mai controversate aspecte este cel al scoaterii președintelui din schema numirii șefilor la DNA, DIICOT și PG. În acest context, 8.123 au votat că sunt de acord ca CSM să numească șefii la DNA, DIICOT și PG, adică 74,85%. Restul de 25,15% sunt pentru păstrarea președintelui în această schemă. 

(w670)

Un alt sondaj este cel cu privire la locuința de serviciu. Dacă în prezent, aceasta le rămâne magistraților după ce ies la pensie și copiilor după decesul magistraților, ca moștenire, Tudorel Toader vrea să aparțină magistraților atât timp cât sunt în activitate. Cu privire la această propunere, 12.228 de cititori DCNews sunt de acord, reprezentând 89,61% din totalul voturilor. 

(w670)

În ceea ce privește răspunderea magistraților, în prezent aceasta se prescrie după un an. Tudorel Toader propune ca această perioadă să fie de 3 ani. Cititorii DCNews au votat masiv pentru lipsa acestei prescrieri, respectiv 8254 de voturi, adică 75,75%. 20,06% sunt pentru varianța propusă de ministru, iar 4,19% sunt pentru situația actuală. 

(w670)

O propunere a ministrului Justiției contestată este ca mandatul unui șef de parchet să fie de 4 ani, nu de 3 ca în prezent. Deși diferența este mică, cel mai mulți, adică 6.808 sunt de părere că ar trebui să fie de 3 ani, ca în prezent. 

(w670)

În ceea ce privește creșterea vârstei de avansare a magistraților, 10.497 sunt de acord cu această propunere. 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel