Mircea Diaconu, vicepreședintele Comisiei de Cultură din PE

Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din Parlamentului European, a fost ales luni vicepreședinte al Comisiei de cultură și educație a legislativului european (CULT).

"Am parcurs rapid proiectele legislaturii trecute, unele neterminate încă, subiecte interesante venite de la Comisie și am notat cel puțin patru subiecte fabuloase acolo care mă încântă. Încep cu cinematografia, e un proiect pe cinematografie fenomenal. Problema nu este să faci filme, ci să le vinzi, iar noi asta nu știm; noi facem filme geniale, dar nu le vindem și asta e ceea ce mă pasionează la nivel european cu adevărat", a declarat Diaconu pentru presa română, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: Mircea Diaconu, despre decizia care-l poate scoate din Parlamentul European

El s-a declarat foarte încântat din noua poziție ca fiind un punct strategic din care "poate să miște niște roți pentru cultura europeană".

"Așa trebuie pusă problema, cultura română făcând parte din cultura europeană, așa trebuie gândit ca un tot. Singura problemă care a apărut astăzi a fost că în echipa de conducere a Comisiei de cultură a PE sunt singurul bărbat și au fost îngrijorări între ceilalți membri ai comisiei legate de cum o să mă descurc eu singur bărbat între acele doamne minunate. Am promis că o să mă descurc", a mai spus europarlamentarul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel