Ministrul de Externe al Marii Britanii, William Hague, demisionează

"În această seară demisionez din funcţia de ministru de Externe....

... pentru a deveni liderul Camerei Comunelor", a scris William Hague, ministrul britanic de Externe, pe contul său de Twitter.

Liderul Camerei Comunelor are rangul de ministru şi membru al Guvernului. William Hague este un intelectual ajuns foarte devreme pe scena poltică, unde a dat dovadă de talent, scrie AFP.

David Cameron l-a apreciat pe Hague drept "una dintre stelele Partidului Conservator pentru o întreagă generaţie".  El a fost deputat timp de 26 de ani și șef al Foreign Ofiice, patru ani. A devenit lider al Partidului Conservator la 36 de ani, însă planurile sale au eșuat în 2001, după o campanie privind respingerea monedei euro şi imigraţiei. Atunci a și plecat din PC britanic. Devenise membru de partid în 1976, la doar 15 ani, și a uimit în 1977, sub privirile admiratoare ale lui Margaret Thatcher, care-i devenise mentor. Patru ani mai târziu a devenit purtătorul de cuvânt al lui David Cameron, în Ministerul de Afaceri Externe.

Nicolas Sarkozy, efect grav după problemele judiciare

William Hague şi-a manifestat recent angajamentul de a lupta alături de Angelina Jolie împotriva practicilor de folosire a violului ca o "armă de război".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel