Miniștrii Andrușcă și Teodorovici, chemați la audieri în Comisia economică de Cîțu

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat că îi va chema la audieri pe miniştrii Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, în Comisia economică a Senatului pentru a da explicaţii cu privire la memorandumul pentru ştergerea datoriei de 400 milioane de dolari a companiei KazMunayGas.

"Are curaj Teodorovici să meargă până la capăt şi să recupereze 400 milioane de dolari? Deranj mare la Finanţe. Postarea mea de ieri despre jaful de la KazMunayGas a creat multă vâlvă printre pesedişti. Pe lângă telefoanele primite ca să-mi văd de treabă, s-a întâmplat şi un lucru bun. La Ministerul de Finanţe se ia serios în calcul anularea acelui memorandum. Ministrul Finanţelor de jure mă ascultă din nou. Sunt curios cum o să le explice şefilor, Dragnea şi Vâlcov. Indiferent de ce se întâmplă acum la MFP, am luat decizia să chem la Comisia economică, industrii şi servicii miniştrii Economiei şi Finanţelor Publice pentru a ne prezenta situaţia memorandumului. Chiar în prima săptămână", a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

El subliniază că este momentul ca MFP să se ocupe de lucruri serioase şi să recupereze sumele cu adevărat importante.

Luni, senatorul liberal a scris că în 2014, Guvernul condus de Victor Ponta a aprobat un memorandum prin care ştergea o datorie de 400 milioane de dolari, din cei 660 milioane de dolari, companiei KazMunayGas şi că acesta a fost cel mai mare "jaf instituţionalizat din istoria României".

Vezi și: Iohannis, buget. Teodorovici: Venim cu șampania de acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel