Urmărește emisiunea live


Mesaj pentru domnul Anton

oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Domnule Anton, vă rog să ne iertați. În primul rând pe cei care conduc în acest moment România și care au dat dovadă de un cinism ieșit din comun. Și în al doilea rând pe noi, ceilalți, pe societatea civilă.

Să-i iertați pe cei care în loc să taie din lefurile de mii de euro ale directorilor companiilor de stat, din achizițiile de sute de milioane de euro ale acelorași societăți, din șpăgi, evaziune fiscală etc, reduc drastic salariile și pensile care sunt deja mult sub pragul de subzistență.

Să-I iertați pe cei care vă umilesc trimițându-vă să cumpărați pâinea de la economate, ca să vă fie clar că sunteți săraci și nu aveți nicio șansă.

Să-I iertați pe cei care nu le pasă dacă într-o zi mâncați sau nu, dacă aveți bani să vă cumpărați medicamentele necesare supraviețuirii.

Să-I iertați pe cei care v-au răpit șansa unei bătrâneți liniștite.

Îmi pare rău că nu puteți, la fel ca pensionarii din alte state europene, să trăiți decent, fără grija zilei de mâine, să călătoriți, să mergeți și dumneavoastră cu vaporașul pe Dunăre ca să vă aștepte localnicii și jurnaliștii în port să facă știri despre dumneavostră.

Domnule Anton, vă rog să ne iertați și pe noi ceilalți, pe societatea civilă – partide politice, sindicate, presă – puteam să facem mai mult și n-am avut nici determinarea, nici soluțiile potrivite la îndemână. Și poate nici curajul necesar.

PS. Pe domnul Anton l-am cunoscut aseară, este pensionat pe caz de boală, are patru operații, dintre care una de cancer, și este nevoit să fie șofer de taxi deoarece cu pensia de 4 milioane de lei nu poate să supraviețuiească . I-a murit soția în urmă cu 2 ani și nu are copii. A luptat la Revoluție, dar nu s-a gândit nicio clipă să-și ia certificat de revolutionar deoarece “țara era în haos și erau multe de făcut”. Este disperat, înspăimântat că vine iarna dar așteaptă cu nerăbdare alegerile viitoare. Speră doar să reziste până atunci. Din Dristor și până pe 1 Mai, mi s-a derulat în fața ochilor un adevărat film, o dramă umană, pe lângă care trecem din ce în ce mai nepăsători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel