Medicii de familie, scandal uriaș cu CNAS. "Manipulează publicul"

medici familie date
medici familie date
Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) acuză nelegalitatea actelor adiționale propuse de CNAS a fi încheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru luna iulie 2016.
SNMF și FNPMF susțin că sunt puși să încheie "un act adițional la un contract care își incetează aplicabilitatea".
 
"Vechiul Contract-cadru este valabil până la 30 iunie, iar noul Contract-cadru este valabil de la 1 iulie. Soluția legală în acest moment este ca noul Contract-cadru să devină valabil de la 1 august, iar vechiul Contract-cadru să mai fie prelungit cu o lună, până la 31 iulie. Astfel, modalitatea de contractare pe care, din păcate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)  reușește din nou să o administreze defectuos nu poate fi la nesfârșit acceptată de furnizorii de servicii medicale pentru că este lipsită de transparență, iar termenele de adoptare a Hotarârilor de Guvern care reglementează Contractele-cadru sunt distorsionate și niciodată corelate logic cu normele lor de aplicare. Din păcate, pentru că nici nu acceptă recomandări în acest sens, CNAS nu reușește de ani de zile să își perfecteze o abordare în interesul asiguraților. Erorile de management ale CNAS crează disfuncționalități în fiecare an în sistem, blocaje care aduc deservicii pacienților noștri, asiguraților CNAS. Subterfugiile legislative și intimidările la adresa medicilor de familie nu mai pot fi tolerate. CNAS se bazează pe naivitatea oamenilor și pe lipsa noastră generalizată de reacție", anunță sursele citate, într-un comunicat de presă. 
 
Medicii de familie iau măsuri
 
"Deși CNAS încearcă acum să manipuleze publicul că din cauza noastră  contractul-cadru privind furnizarea de servicii medicale nu va intra în vigoare, noi susținem că  restul segmentelor din sănătate nu sunt afectate, legal pot fi prorogate doar acele prevederi care au ca obiect de reglementare segmentul de asistență primară! 
Dorim să răspundem la rumorile pe care CNAS le-a creat prejudiciind imaginea noastră: DA,  noi suntem medicii de familie nemulțumiți de cutumele instalate deja de prea mult timp în CNAS si vrem să creăm premizele unei relații contractuale bazate pe respect și reciprocitate!", mai precizează SNMF și FNPMF, care adaugă că "vom depune în atenția Prim-ministrului în calitate de semnatar al Hotărârii de Guvern 432/2016 o plângere prealabilă în baza legii contenciosului administrativ privind nerespectarea transparenței decizionale de către CNAS. Iar la Casele județene de asigurări se vor înregistra de către reprezentanții locali ai medicilor de familie  Notificări cu privire la nelegalitatea  actelor adiționale încheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru luna iulie 2016,  ca răspuns la solicitarea CNAS nr. P4775/23.06.2016 către toate CJAS şi CASMB".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel