EXCLUSIV  Marius Pieleanu, adevărul despre revenirea spectaculoasă a lui Klaus Iohannis

În ultimul sondaj dat publicității, realizat de Avangarde, președintele Klaus Iohannis este primul în topul personalităților politice în ceea ce privește părerea bună. 

49% dintre cei care au răspuns au o părere bună despre președintele Klaus Iohannis. Sondajele sunt diferite în funcție de cine le realizează. Astfel, sunt împărțite, doar pe acest segment, în: încredere, părere bună și notorietate. Rezultatele sondajelor nu trebuie amestecate. Nu amestecăm părerea bună cu notorietatea, evident, pentru că pe Klaus Iohannis îl știu majoritatea românilor, dar nu toți au o părere bună despre acesta. Între încredere și părere bună, diferența e fină, dar există. Încrederea este justificată de cunoașterea activității politicianului respectiv. Părerea bună este măsurată într-un sens larg. Astfel, când sunt interpretate sondajele la nivel public, nu trebuie să cădem în capcana de a analiza un sondaj despre ”părerea bună” în raport cu un sondaj despre ”încredere” și cu atât mai puțin cu un sondaj despre ”intenția de vot”. 

(w670) 

Contactat de DCNews pentru a lămuri prezența lui Klaus Iohannis pe primul loc în sondaje, sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a afirmat: ”Spre deosebire de încredere, părerea bună este o judecată de valoare cu caracter mai general. Opinia de încredere presupune o cunoaștere a persoanei. De aceea, noi lucrăm cu conceptul de părere bună. Klaus Iohannis a avut acea cădere din vară în ceea ce privește părerea bună, a fost la 35% și a început să crească semnificat de la începutul lunii septembrie, de o lună și jumătate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel