Marius Copil, calificare în semifinalele turneului ATP de la Sofia

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 501.345 euro, după ce l-a învins pe luxemburghezul Gilles Muller, al treilea favorit, cu 6-4, 6-4.

Copil (27 ani, 93 ATP) s-a impus într-o oră şi 20 de minute în faţa unui adversar de 34 de ani, care ocupă locul 28 în ierarhia mondială. Aceasta este prima semifinală a jucătorului arădean la un turneu ATP.

Marius Copil a reuşit 13 aşi în acest meci, faţă de 6 ai lui Muller, care a făcut 2 duble greşeli, una mai puţin decât românul. Copil a avut servicii foarte bune şi nu i-a permis lui Muller să îşi creeze decât o minge de break, pe care românul a salvat-o.

În așteptarea următorului adversar


Muller avea 2-1 în meciurile directe cu Copil, pe care l-a mai învins în 2010, în optimile turneului challenger de la Eckental (Germania), cu 7-6 (3), 7-6 (3), şi în 2015, în sferturi la s-Hertogenbosch (Olanda), cu 7-6 (4), 6-1. Singurul succes de până acum al lui Copil s-a consemnat în 2013, la turneul challenger de la Quimper (Franţa), cu 5-7, 6-4, 6-4, în optimile de finală.

Copil şi-am asigurat un cec de 25.515 euro şi 90 de puncte ATP, urmând să joace în penultimul act cu învingătorul dintre cipriotul Marcos Baghdatis şi slovacul Jozef Kovalik.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel