Marius Budăi, anunţ despre pensii: "Trebuie plătite"

Pensiile trebuie plătite indiferent de excedentul sau deficitul de la buget, iar noul Guvern va trebui să respecte Legea pensiilor şi Legea salarizării, a declarat marţi dimineaţa fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

'Niciodată nu o să vorbesc de bugetul de pensii în deficit sau excedent pentru că nu este grija pensionarilor. Eu cred că, indiferent de deficit sau excedent, pensiile trebuie plătite', a afirmat Budăi, înainte de predarea mandatului către noul ministru, Violeta Alexandru.

Marius Budăi a menţionat, totodată, că noul Guvern trebuie să respecte Legea pensiilor şi Legea salarizării şi prevederea de majorare a salariilor profesorilor, de la 1 septembrie, la nivelul anului 2022. Acesta a subliniat, în context, că în proiecţia PSD de buget pentru anul 2020 deficitul era menţinut la 3% din Produsul intern brut.

'Va trebui să respecte programul nostru de guvernare, să respecte Legea pensiilor, legea salarizării, să respecte de la 1 septembrie mărirea salariilor pentru profesori la nivelul anului 2022 . Sper să reuşească. În proiecţia noastră de buget pentru anul 2020 ne încadrăm cu aceste măriri şi în deficitul de 3%', a afirmat Budăi.

Cât priveşte majorarea salariului minim pe economie cu 100 de lei pe net şi 150 de lei pe net pentru cei cu studii superioare şi minimum un an vechime, fostul ministru de resort a precizat că Hotărârea de Guvern a fost pe masa Executivului luni, în primă lectură, iar miercuri este programată dezbaterea publică. Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat marţi dimineaţa, înainte de preluarea mandatului, reducere a structurii ministerului, dar şi verificări serioase cu privire la situaţia bugetului de pensii în condiţiile în care, potrivit acesteia, PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel