Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier

Foto Facebook Natalia Gavrilița
Foto Facebook Natalia Gavrilița

Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier al Republicii Moldova, după o rundă de consultări cu toate fracțiunile parlamentare.

 

Vineri dimineață, după o rundă de consultări cu toate fracțiunile parlamentare, președintele Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier al Republicii Moldova.

'Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului. Am toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni R. Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară', a spus Maia Sandu, potrivit Ziarul de Gardă.

Gavrilița: Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor

Natalia Gavrilița, economistă, a mai făcut parte din guvernele Republicii Moldova. Ea va fi votată săptămâna viitoare, în Parlament, unde Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea. 

'Azi am fost nominalizată de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor. La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în Parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică.', a transmis Natalia Gavrilița printr-o postare pe pagina de Facebook. 

Cine este Natalia Gavrilița

Natalia Gavrilița, economistă de profesie, a fost secretar de stat în Ministerul Educației în perioada 2013-2015 și  este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate din anul 2017. Ea este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie și are experiență în domeniul guvernării și consultanță în dezvoltare, potrivit Agora.md.

Gavrilița a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate, lucrând în domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie.

Anterior, a deținut funcții de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Studii și avere. Absolventă de Drept la Universitatea de Stat din Moldova, Natalia Gavrilița are și un master în politici publice la 'Harvard Kennedy School'. Veniturile familiei Gavrilița au însumat, în ultimii doi ani, circa 1,7 milioane de lei. Familia ei are în proprietate un apartament de 51 de metri pătrați și două automobile, Lexus și Subaru, ce valorează aproximativ 400.000 de lei, informează Ziarul de Gardă.

Victorie categorică pentru partidul Maiei Sandu la alegerile parlamentare anticipate

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

În urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel