Macron, vizită în România. Întrevederea cu Iohannis. Ce urmărește președintele Franței

Emmanuel Macron urmează să efectueze o vizită oficială în Europa de Est, moment foarte important în politica președintelui Franței.

După o vară dificilă, urmată de o scurtă vacanță, Emmanuel Macron va încerca în această săptămâna să le arate aliaților europeni că „nu are ochi doar pentru Germania”, informează Politico, în ajunul vizitei președintelui Macron în România.

Potrivit jurnaliștilor străini, prin vizita sa în Europa Centrală și de Est , Macron urmărește să arate francezilor că nu a renunțat la un angajament electoral cheie: schimbarea Uniunii Europene, siguranța cetățenilor ei și contracararea populismului și eurosceptismului.

Potrivit unui consultant politic al președintelui Emmanuel Macron,  vizita ”are o dimensiune simbolică”. Președintele Franței urmărește reluarea legăturilor cu Europa de Est după o perioadă de mai mulți ani în care acestea au fost neglijate "sub președințiile lui Nicolas Sarkozy și Francois Hollande.” 

Muncitorii detașați, subiect sensibil

Un alt subiect foarte sensibil pe care Emmanuel Macron îl va aborda este situația muncitorilor detașați veniți din Europa de Est. 

Directiva privind muncitorii detașați, care datează din 1996, permite companiilor europene să trimită angajații să lucreze într-o altă țară membră a Uniunii Europene, continuând să plătească impozite în propria țară.

Situația muncitorilor detașați este o temă foarte sensibilă în Franța. Majoritatea politicienilor consideră că muncitorii din Europa de Est practică un dumping economic. Ei iau astfel locul muncitorilor din vestul Europei întrucât acceptă salarii mai mici decât cetățenii vestici ai Europei.

Astfel, prin această vizită, președintele Emmanuel Macron va încerca să-i convingă pe partenerii săi că obiectivul măsurilor sale este de a elimina frauda și abuzul.

Situația muncitorilor detașați este o mare problemă în Europa de Vest, asta cu toate că muncitorii detașați reprezintă mai puțin de 1% din forța de muncă din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Politico sublinează faptul că Polonia și Ungaria, două state care s-au opus cu înverșunare măsurilor lui Emmanuel Macron, nu se află pe lista vizitelor președintelui francez. Aici, Macron va avea mult de muncă, dar un potențial succes al vizitei în Europa de Est ar schimba politica Franței din ultimii ani. 

Miercuri, la Viena, Macron se va întâlni cu cancelarul austriac Christian Kern, precum și cu premierul ceh Bohuslav Sobotka și cu Robert Fico, premierul Slovaciei.

La București, a doua zi, pe 24 august, Macron se va întâlni cu președintele României Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Mihai Tudose. Mai apoi, pe 25 august, se va întâlni cu președintele Rumen Radev și cu premierul Boyko Borisov  în Bulgaria.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel