M-am culcat cu Ciorbea și m-am trezit cu Kovesi

Unul dintre numele vehiculate de presa pentru Ministerul Justitiei este cel al lui Victor Ciorbea. Am folosit aceasta imprejurare pentru ca, in declaratiile pe care le-am facut la diferite posturi de televiziune, sa spun ce ar putea face si ce ar putea desface, constitutional si moral, un om pe care PNL l-ar putea desemna intr-o asemenea demnitate. In orice caz, vorbeam despre o procedura corecta si transparenta de nominalizare a sefilor marilor parchete, la care ieri Victor Ponta renuntase subit. Dar m-am culcat cu Ciorbea si m-am trezit cu Kovesi.

 Cosmarul a fost cand m-am trezit, nu cand m-am culcat. Explicatia e foarte simpla. Dupa multa, prea multa palpaiala determinata de nenorocitul pact de coabitare semnat de Victor Ponta si Trian Basescu, premierul, in fine, dupa o vizita la CSM, a renuntat la proiectul sau de a nominaliza, printr-un troc cu presedintele, procurorii marilor parchete. Consecinta enuntului facut ieri de Victor Ponta era ca, in aceste conditii, interimatul la Justitie putea inceta, iar liberalii se aflau in situatia de a nominaliza in cursul dupa-amiezii de astazi o persoana pentru Ministerul Justitiei. Dintre cei saisprezece liberali eligibili. Sau PNL putea opta pentru o persoana din afara politicii. Si a fost, printre altele, vehiculat numele lui Victor Ciorbea.Un jurist cu un trecut impecabil in aceasta profesie, senator liberal. Calificat pentru a declansa o procedura transparenta de selectare a candidatilor pentru sefia marilor parchete.

 Tare ma tem ca insistenta presei si insistenta mea in a pronunta numele lui Ciorbea l-a transformat noaptea in cosmarul lui Traian Basescu. Cel caruia Ciorbea ii spune Zeus. Ei bine, cosmarul din cursul noptii al lui Traian Basescu s-a transformat, iata, in cosmarul unei dimineti.

 Pentru ca, din nou, Victor Ponta s-a sucit. Si a facut dimineata propunerile pe care seara anuntase ca nu le mai face. Lasand opinia publica cu gura cascata. Si lasand PNL in ofsaid.

 Mai intai Victor Ponta a invocat interesul cetateanului. A spus ca un compromis cu Traian Basescu este preferabil refuzului de a negocia cu el, in sistemul “unul mie, unul tie”, conducerea marilor parchete. Azi dimineata premierul a venit cu un argument suplimentar, probabil rezultat al unei iluminari din timpul noptii. Si anume ca mandatul lui Morar inceteaza si, ce sa vezi, Romania ramane fara procuror general interimar.

 In realitate, se stia de mult ca Morar e pe duca. Ca prelungirea interimatului e ilegala. Ca, daca s-ar face, toate actele semnate de acesta ar fi lovite de nulitate absoluta.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel