Lovitură grea primită de Dan Șova în Comisia juridică a Senatului

Senatorii jurişti au întocmit, marţi, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova.

Raportul a primit cinci voturi 'pentru', două voturi 'împotrivă' şi trei abţineri.

Din cei 11 membri ai Comisiei, doar senatorul UDMR Pataki Csaba a absentat, iar senatorul PSD Ovidiu Donţu a fost înlocuit de Mihai Neacşu. Raportul Comisiei este consultativ, el urmând să fie înaintat Biroului permanent, pentru a fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercurea viitoare.

[citeste si]

Dan Şova şi-a studiat marţi dosarul de şapte volume (aproximativ 3.000 de pagini) timp de aproape patru ore, ulterior fiind audiat de către senatorii jurişti.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. În dosar a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanţa Supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel