EXCLUSIV  Lista scurtă a lui Orban pentru Capitală. Candidatul la primărie, anunțat în trei săptămâni

PNL vrea să anunțe de Mărțișor cine va fi candidatul său la Primăria Generală a Capitalei. Din surse liberale, DCNews a aflat că Ludovic Orban va alege candidatul de pe o listă scurtă cu trei nume.

PNL vrea să dea candidatul Dreptei la Primăria București. Candidatul la Primăria Generală  este cel mai vizibil actor politic în alegerile locale, iar mediatizarea de care se va bucura folosește și partidului, având în vedere că simultan se derulează și alegerile generale anticipate.

Într-o formulă de negocieri care a circulat în luna ianuarie, PNL era dispus să ofere aliaților din tabăra anti-PSD patru poziții la primăriile de sector, iar liberalii să candideze doar la două sectoare, cu condiția să pună el candidatul comun la Primăria Generală. Însă, în funcție de sondajele de opinie aflate în derulare, PNL ar putea decide și să meargă singur la locale, în București, sau va reveni la masa negocierilor pentru un candidat comun al Dreptei.

Rareș Bogdan, Nicușor Dan și Violeta Alexandru, pe lista scurtă

În acest moment, candidatul PNL la București se decide între Rareș Bogdan și Nicușor Dan, dacă  acesta din urmă va accepta să devină membru PNL. Partidul nu este dispus să renunțe la această condiție. Candidatura independentului Nicușor Dan, susținut de PNL, ar fi un semnal că liberalii nu au oameni capabili să ajungă la Primărie, în loc să fie o locomotivă electorală pentru toate listele de partid.

Ludovic Orban are și o variantă de rezervă, dacă nu va fi îndeplinită de către Nicușor Dan condiția de înscriere, iar Rareș Bogdan nu va dori să intre în cursă. Al treilea nume pe lista scurtă este, de fapt, primul vizat de Orban: Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Ludovic Orban a trimis-o să conducă Organizația PNL din Capitală, când a preluat puterea în partid, și ar dori să o vadă în poziția de candidat la Primărie, dacă sondajele nu vor arăta că această candidatură este una în avantajul PSD.

Oricum, candidatul va fi anunțat la începutul lunii martie. Dacă Orban va merge, totuși, pe mâna Violetei Alexandru, data de 8 Martie ar fi un moment simbolic când s-ar putea anunța candidatura unei femei din partea liberalilor la cel mai important post din administrația locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel