Levente Molnar, primul mesaj după ce filmul Son of Saul a câștigat Oscarul

Primul lungmetraj al tânărului regizor ungur Laszlo Nemes "Son of Saul/Fiul lui Saul", în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit, duminică seară, premiul Oscar pentru ''Cel mai bun film într-o limbă străină''. Luni dimineață, Levente Molnar, a transmis un mesaj pentru fanii săi virtuali.

"Koszonom mindenkinek, hogy vagytok s a szurkolast! Va multumesc tuturor pentru ca mi-ati fost (sunteti!) alaturi! Thank you for all your suport!", a scris actorul Levente Molnar pe Facebook. 

De asemenea, actorul clujean și-a exprimat la Digi24 emoţiile pentru câştigarea de către „Son of Saul" a Oscarului pentru cel mai bun film străin: "Regizorul a băgat în acest proiect ani din viaţă, din punctul meu de vedere, acest proiect a avut toate conotaţiile pozitive ale cuvântului muncă. Munca poate fi şi grea, şi uşoară, mai glumim, dar în adâncul sufletului ştim că iubim momentele în care avem şansa să ne facem treaba şi să avem în jurul nostru oameni care pun tot ce au mai bun într-un proiect. Prin muncă se poate. Suntem în Los Angeles, la hotelul The London West Hollywood, ne aşteptăm colegii. Bucuria este enormă", a declarat Levente Molnar.

"Son of Saul" oferă o perspectivă simplă și dură asupra Shoah prin ochii unui evreu din așa-numitele Sonderkommandos, formate din prizonieri din lagărele de concentrare naziste, obligați să participe la exterminare în camerele de gazare.

[citeste si]

Acțiunea filmului se desfășoară pe parcursul a două zile într-un lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz, în 1944. Saul Ausländer, interpretat de actorul newyorkez de origine maghiară Géza Röhrig, este un prizonier evreu din Ungaria, forțat să lucreze pentru naziști în camerele de gazare ale lagărului de concentrare.

În timp ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuiește a fi propriul său fiu și decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsuflețit al copilului și de a-l înmormânta cum se cuvine.

Filmul este o coproducție Ungaria-Franța și a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferințelor acesteia. 

Levente Molnar, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel