Legile Justiţiei: Modificările la Codul de procedură penală, aprobate

Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat modificările la Codul de procedură penală

Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat, joi, modificările la Codul de procedură penală. Printre amendamentele adoptate se află şi cel care se referă la revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive.

* Astfel, 'revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută şi în cazul neredactării şi/sau nesemnării hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei', prevede textul.

* Un alt caz în care se poate cere revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive este şi dacă un judecător sau un procuror a fost sancţionat disciplinar definitiv pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă aceste împrejurări au influenţat soluţia pronunţată, au mai stabilit parlamentarii din comisie.

* De asemenea, conform unui alt amendament adoptat, 'instanţa de apel nu poate desfiinţa sentinţa primei instanţe prin care s-a dispus achitarea inculpatului şi nu poate pronunţa o hotărâre de condamnare direct în apel decât dacă sunt administrate probe noi care să conducă la desfiinţarea soluţiei de achitare a primei instanţe pentru infirmarea motivelor pentru care a fost dispusă achitarea'.

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost aprobat cu 15 voturi 'pentru' şi 3 'împotrivă' şi urmează să intre în dezbaterea Senatului ca primă Cameră sesizată.

Vezi şi: Comisia Iordache: Informaţii din dosare, furnizate doar în interes public

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy