Legile Justiţiei: Modificările la Codul de procedură penală, aprobate

Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat modificările la Codul de procedură penală

Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat, joi, modificările la Codul de procedură penală. Printre amendamentele adoptate se află şi cel care se referă la revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive.

* Astfel, 'revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută şi în cazul neredactării şi/sau nesemnării hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei', prevede textul.

* Un alt caz în care se poate cere revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive este şi dacă un judecător sau un procuror a fost sancţionat disciplinar definitiv pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă aceste împrejurări au influenţat soluţia pronunţată, au mai stabilit parlamentarii din comisie.

* De asemenea, conform unui alt amendament adoptat, 'instanţa de apel nu poate desfiinţa sentinţa primei instanţe prin care s-a dispus achitarea inculpatului şi nu poate pronunţa o hotărâre de condamnare direct în apel decât dacă sunt administrate probe noi care să conducă la desfiinţarea soluţiei de achitare a primei instanţe pentru infirmarea motivelor pentru care a fost dispusă achitarea'.

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost aprobat cu 15 voturi 'pentru' şi 3 'împotrivă' şi urmează să intre în dezbaterea Senatului ca primă Cameră sesizată.

Vezi şi: Comisia Iordache: Informaţii din dosare, furnizate doar în interes public

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel