Legi justiție, scrisoare comună ambasadori UE. Tăriceanu, MARI ÎNDOIELI

Irina Constantin / 22 dec 2017 / 18:06 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că are îndoieli că îngrijorările exprimate de unii ambasadori vizavi de modificarea Legilor Justiţiei ar fi fost făcute ”în cunoştinţă de cauză”. 

”Având în vedere că de abia ieri (joi - n.r.) am încheiat votul la ultima lege, la 317, iar aceste legi nu au fost încă traduse, în aşa fel încât cineva din străinătate să poată să citească şi să se informeze corect, daţi-mi voie să-mi pun semne de întrebare asupra surselor de informare şi a corectitudinii informaţiilor pe baza cărora au făcut aceste aprecieri. Eu cred că foarte mulţi au o informare superficială. (...) Într-un fel, dacă vreţi, pot să accept din partea unor state partenere cu România preocupări legitime ca într-o ţară europeană (...) să nu existe derapaje de la normele statului de drept. Dar aceste comentarii şi afirmaţii trebuie făcute întotdeauna în cunoştinţă de cauză. În momentul de faţă, am mari îndoieli că sunt făcute în cunoştinţă de cauză şi nu sunt preluate mecanic diferite informaţii care au apărut în spaţiul public într-o dispută care, în loc să fie strict pe Legile Justiţiei, a devenit ultrapolitică între majoritate şi opoziţie. Dacă acestea sunt informaţiile preluate, probabil că aceste îngrijorări, din punctul lor de vedere, ar fi justificate. Eu cred că nu sunt justificate, iar în momentul în care vor avea posibilitatea să citească textele de lege, să facă comparaţia, să facă o analiză în profunzime, se vor lămuri”, a afirmat, vineri, Călin Popescu Tăriceanu, la Senat.

[citeste si]

Senatul a adoptat în această săptămână, în calitate de Cameră decizională, propunerile legislative de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317 privind CSM.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28