EXCLUSIV  Legea salarizării. SONDAJ după primii fluturași de salariu. REZULTAT: ”Posibil VOT POLITIC”

bani
bani

DCNews a realizat un sondaj odată ce angajații au primit fluturașii de salariu după modificările fiscale din 2017. 

La sondajul realizat de DCNews, au răspuns 28.733 de persoane. 11.669 de persoane, adică un procent de 40,63% susțin că salariile au scăzut, 8.287 (28,85%) susțin că salariile au crescut și 8.766 (30,52%) afirmă că salariile au rămas la fel. 

Posibil vot politic

”Segmentul celor care au constatat o modificare pozitivă, cumulat cu al celor pentru care nu s-a schimbat nimic este de aproape 60% (59,37%). PSD a mulțumit o mai mare masă electorală decât a nemulțumit. Pe de altă parte, procentul de peste 40% (40,63%) al celor care au constatat că le-au scăzut salariile este mare. Acest lucru poate fi generat și de un vot politic, al celor care nu o simpatizează pe Lia Olguța Vasilescu, pentru că cifrele oficiale nu confirmă acest procent. De asemenea, ne referim aici și la cei cu activități independente. Dacă e un fenomen de masă, adică scădere de salariu la 40% dintre oameni e foarte mult și atunci PSD ar putea avea o problemă. Însă, nu ne putem da seama de exactitatea cifrelor, cu atât mai mult cu cât sondajul a fost realizat online și e posibilă o mobilizare a celor care acționează în mediul online. Este posibil să fie un vot politic pentru că este o temă importantă a opoziției, atât cea structurată (PNL), cât și a celei din stradă și de pe Facebook. E posibil să fie o exagerare, pentru că cifra pare mare față de datele oficiale. În momentul de față, dezbaterea publică este axată pe scăderea salariilor, discursul public rezonează și cu sondajul de opinie, dacă cifrele nu sunt reale, aceste vor fi infirmate de realitatea din fluturașii de salarii” a precizat jurnalistul Val Vâlcu. 

(w670)

Astăzi se dezbate în Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, tocmai pe acest subiect, al salariilor. 

[citeste s]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel